Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Zlínští studenti se zapojili do gastronomické soutěže

09.11.2013
Zlínští studenti se zapojili do gastronomické soutěže

Autor: Hans Štembera

Popisek: Oběd, Ilustrační foto

Pět studentů Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně se zapojilo do prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do soutěže se přihlásilo celkem 97 studentů z 24 středních škol. Tvůrci nejlepších pokrmů si celkem rozdělí 25 000 Kč.

Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare a krém Rio Mare Paté. Soutěže pořádá společnost Bolton Czechia. Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále proběhne začátkem prosince v Praze.

První kolo soutěže je korespondenční

Gastronomická soutěž Svačina roku s Rio Mare je určená středním školám zaměřeným na gastronomii a stravovací služby. Do prvního ročníku se přihlásilo celkem 97 studentů z 24 škol. Alespoň jednoho zástupce v soutěži má 10 krajů České republiky.

Odborným garantem soutěže a předsedou poroty je Mistr kuchař a medailista z Olympiády kuchařů v Berlíně Vladimír Picka, který popisuje téma prvního ročníku soutěže: „Úkolem je navrhnout a připravit rychlou, moderní a studenou svačinu. Soutěžící musí použít tuňáka Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté jako hlavní surovinu. Pokrm musí být kreativní, chutný a využitelný jako svačina pro děti, žáky nebo studenty. U pokrmu budeme hodnotit celkový dojem, složení receptury, ekonomické hledisko, použitelnost a chuť.“

První kolo soutěže je korespondenční. Soutěžící připraví a nafotí pokrm, který zašle společně s vyplněným průvodním listem. Ten musí obsahovat kalkulační list a technologický postup přípravy. Každý soutěžící může zaslat jeden recept. Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybere 10 nejlepších, které postoupí do finálového kola.

Spotřeba ryb a rybích produktů je u nás stále velmi nízká

V živém finálovém kole již budou účastníci připravovat pokrmy před odbornou porotou. Ve finále budou oceněni tři soutěžící. Jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty. Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 000 Kč, odměna za druhé místo je poukázka v hodnotě 6 000 Kč a za třetí místo poukázka v hodnotě 4 000 Kč. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 000 Kč.

„Spotřeba ryb a rybích produktů je u nás stále velmi nízká ve srovnání s jinými zeměmi. Kreativní soutěží chceme ukázat tuňáka jako lehký, chutný a zdravý výrobek pro obohacení stravy, který je vhodný pro přípravu svačin pro děti, žáky i studenty. Maso tuňáka obsahuje významné množství fosforu, důležitých vitamínů skupiny B a je cenným a bohatým zdrojem bílkovin,“ říká Petra Termerová, zástupce pořadatele soutěže Svačina roku s Rio Mare.

Uzávěrka korespondenčního kola je pro všechny soutěžící 11.listopadu. Deset finalistů vybere odborná porota do dvou týdnů. Živé finálové kolo proběhne začátkem prosince v Praze. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace