Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Odvolili jsme, teď se rokuje o vládě

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Rožnovský prostor: SNK – ED k vyhlášeným konkurzům na ředitele ZŠ

07.03.2013
Rožnovský prostor: SNK – ED k vyhlášeným konkurzům na ředitele ZŠ

Autor: Město Rožnov pod Radhoštěm

Popisek: Základní škola, ilustrační foto

Prohlášení Libuše Rousové

Vážení členové rady, vážení zastupitelé,

zastupitelé za SNK - ED Mgr.Libuše Rousová a Ivo Jelínek po zvážení celkové situace v kontextu budoucnosti škol zásadně nesouhlasí se současným vyhlášením konkurzů na místa ředitelů/ ředitelek škol (ZŠ Záhumení, ZŠ Koryčanské Paseky, ZŠ Videčská a ZŠ Pod Skalkou) a to z následujících důvodů, které považujeme za velmi závažné pro budoucnost školství v našem městě:

1) Konkurzy jsou vyhlášeny v době, kdy není provedená evaluace či optimalizace školství na území města. To znamená, že může dojít k souběhu, že nově zvolený či potvrzený stávající ředitel/ka se stane ředitelem zrušené/ přemístěné školy.

2) Nevyřešený soudní spor, týkající se ZŠ Záhumení a MŠ Koryčanské Paseky rovněž může způsobit zmateční situaci (věříme v pozitivní výsledek, nicméně je třeba mít na mysli i neúspěch), který rovněž může zamíchat zcela nečekaně danou situací.

3) Dle našich informací se učitelé ze ZŠ Záhumení budou hlásit na konkurz a již nyní se to projevuje ztrátou jistot, vypjatými vztahy a celkovou nervozitou v řadách učitelů a všech ředitelek škol.

4) Byl zvolen nevhodný čas konkurzů, protože jak je známo, mají ředitelé škol na konci školního roku nejvíce práce a v tomto období se mají připravovat na obhajobu svého místa.

5) Byť Vaše právo na vyhlášení konkurzu je dáno zákonem, doporučujeme tyto konkurzy zrušit a v případě potřeby je vyhlásit, až budou výše jmenované problematické body vyřešeny.

6) Rovněž se pozastavujeme nad rozdílným přístupem, který RM má k jednatelům a ředitelům jiných příspěvkových organizací či společností vlastněných městem. Tento přístup považujeme za nespravedlivý a zavádějící.

V případě Vašeho souhlasu s našimi návrhy považujte námi navržené členy do konkurzních komisí za bezpředmětné.

Za SNK - ED Mgr. Libuše Rousová předsedkyně KO ZK SNK - ED

(zdroj: Rožnovský prostor)