Jak se vaří povidla, zakládá kvas a moštují jablka? Skanzen Rochus zve na program „Pole, louky, sady, neumřeme hlady“
10.10.2024
Foto: Skanzen Rochus (stejně jako v článku)
Popisek: Snímek ze skanzenu Rochus
Skanzen Rochus srdečně zve všechny milovníky lidových tradic a řemesel na kulturní pořad „Pole, louky, sady, neumřeme hlady“, který se koná v rámci projektu Podzimní tradice slovácké vesnice. Akce je spolufinancována Zlínským krajem a proběhne v sobotu 12. října od 14:00 do 17:00. Návštěvníci všech věkových kategorií se mohou těšit na bohatý program plný podzimních tradic a zážitků.
„Náš program nabídne spoustu zajímavých ukázek tradičních činností. Návštěvníci uvidí například, jak se vaří povidla, zakládá kvas a jak probíhá moštování jablek s možností ochutnávky čerstvého moštu,“ říká Hana Maděričová, programová pracovnice skanzenu Rochus. „Pro děti i dospělé máme připravené naučné i zábavné aktivity, které přiblíží život na slovácké vesnici v minulosti.“
V rámci programu se také uskuteční ukázka orby s koňským zápřahem na muzejním poli u vinohradu. Tento tradiční způsob práce v zemědělství návštěvníkům názorně přiblíží, jak probíhala podzimní sklizeň a příprava půdy na zimu. Součástí akce budou i další ukázky řemeslných prací spojených s podzimním obdobím.
Snímek ze skanzenu Rochus
Babské rady Jarky Vykoupilové
Zajímavým bodem programu budou také Babské rady Jarky Vykoupilové, která představí osvědčené tipy a triky našich předků pro domácnost a hospodaření. „Tyto rady jsou praktické a časem prověřené. Zájemci si také budou moci nechat podepsat její knihy,“ doplňuje Hana Maděričová.
Pořad Pole, louky, sady, neumřeme hlady je skvělou příležitostí pro celou rodinu užít si sobotní odpoledne plné tradic a zábavy v nádherném prostředí skanzenu Rochus. Přijďte se dozvědět více o našich kořenech a užít si jedinečnou atmosféru Slovácka.
Zdroj: Tisková zpráva
Vložil: Markéta Vančová