Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
MFF Karlovy Vary 2019

MFF Karlovy Vary 2019

Hvězdy, hvězdičky, róby, filmy i drsná kritika

Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Filmové stopy

Filmové stopy

Zajímá vás, jak teď vypadá fabrika z filmu Marečku, podejte mi pero? Reportáže z míst, kde se natáčely kinohity

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Televize TVS brzy představí Špetku z Valašska. Štáb se stěhuje do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

17.01.2017
Televize TVS brzy představí Špetku z Valašska. Štáb se stěhuje do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Autor: TVS

Popisek: Záběr z natáčení znělky nové originální gastronomické série Regionální televize TVS Špetka Valašska

Volné pokračování seriálu Špetka Slovácka o vaření podle tradičních receptů našich babiček chystá Regionální televize TVS. Už koncem ledna představí ve svém vysílání první díl dvanáctidílného seriálu Špetka Valašska.

Štáb televize TVS se stěhuje více na sever, do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Špetka Valašska volně navazuje na seriál, který se v minulém roce věnoval tradičním slováckým receptům v průběhu celého roku. „Rozdíly tady samozřejmě jsou. Slovácko je barevné a plné chutí, na Valašsku je tradiční kuchyně přece jen prostší. Točí se okolo brambor, pohanky, trnek, skopového masa a malého množství slivovice,“ prozrazuje autor a režisér obou Špetek Jaromír Šallé. Recepty pro Špetku Valašska vybrala a úlohy průvodkyně se zhostí Vanda Vrlová, valašská patriotka, bylinkářka a velmi zajímavá osobnost. „Své znalosti přírody určitě vloží i do samotných receptů,“ slibuje režisér.

První díl seriálu Špetka Valašska se na obrazovkách Regionální televize TVS objeví o posledním lednovém víkendu, dalších jedenáct dílů bude následovat v měsíčních intervalech až do konce roku. „V prvním díle uvaříme klasiku – valašskou kyselicu. A dál se můžete těšit třeba na pagáče, domikát, roztrhané rukávce, slepý guláš, zemákovou latu, haferové vdolky, jablečné beleše nebo cukerlata. Jeden díl budeme natáčet v pálenici,“ dodává Šallé. „Jsme rádi, že naše regionální úsilí je vidět a slyšet i v Praze. Celý seriál Špetka Valašska záskal důležitého partnera, který nám významně pomůže s financováním projektu. Agentura CzechTourism pro nás představuje velmi prestižní společnost a její značka dodává naší tvorbě lesk a posouvá ji nad regionální rámec,“ poznamenává k čerstvě ukončenému jednání v Praze ředitel TVS Jan Dudek.

Všechny díly Špetky Valašska postupně najdete i na webu www.televizetvs.cz, a tak ji můžete sledovat všude, třeba i při toulkách Valašskem. V každém dílu budete moci vyhrát příjemnou cenu, pokud správně zodpovíte soutěžní otázku.

Špetka Valašska

Špetka Slovácka je televizní pořad, který se ve 26 dílech snažil zachytit pomalu mizející rcepty a umění našich slováckých babiček. Jídla, vybraná ve spolupráci s etnografkami Slováckého muzea, kopírovala celý rok. Špetka Valašska na něj volně navazuje. Koncem loňského roku si Špetka Slovácka odvezla Zvláštní ocenění poroty z Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.

Špetka Slovácka vznikala pod taktovkou Regionální televize TVS od října 2015 do září 2016. Na jejím zrodu se podílely také Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a sdružení Region Slovácko. Všechny díly Špetky Slovácka najdete na http://www.televizetvs.cz/spetka-slovacka.

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace