Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Volby 2017

Žhavá část kampaně se blíží

Letošní Karlovy Vary

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Kultura

Kultura

Pojďme se bavit: Je tu hudba, film, knihy, výstavy, nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Televize TVS brzy představí Špetku z Valašska. Štáb se stěhuje do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

17.01.2017
Televize TVS brzy představí Špetku z Valašska. Štáb se stěhuje do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Autor: TVS

Popisek: Záběr z natáčení znělky nové originální gastronomické série Regionální televize TVS Špetka Valašska

Volné pokračování seriálu Špetka Slovácka o vaření podle tradičních receptů našich babiček chystá Regionální televize TVS. Už koncem ledna představí ve svém vysílání první díl dvanáctidílného seriálu Špetka Valašska.

Štáb televize TVS se stěhuje více na sever, do Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Špetka Valašska volně navazuje na seriál, který se v minulém roce věnoval tradičním slováckým receptům v průběhu celého roku. „Rozdíly tady samozřejmě jsou. Slovácko je barevné a plné chutí, na Valašsku je tradiční kuchyně přece jen prostší. Točí se okolo brambor, pohanky, trnek, skopového masa a malého množství slivovice,“ prozrazuje autor a režisér obou Špetek Jaromír Šallé. Recepty pro Špetku Valašska vybrala a úlohy průvodkyně se zhostí Vanda Vrlová, valašská patriotka, bylinkářka a velmi zajímavá osobnost. „Své znalosti přírody určitě vloží i do samotných receptů,“ slibuje režisér.

První díl seriálu Špetka Valašska se na obrazovkách Regionální televize TVS objeví o posledním lednovém víkendu, dalších jedenáct dílů bude následovat v měsíčních intervalech až do konce roku. „V prvním díle uvaříme klasiku – valašskou kyselicu. A dál se můžete těšit třeba na pagáče, domikát, roztrhané rukávce, slepý guláš, zemákovou latu, haferové vdolky, jablečné beleše nebo cukerlata. Jeden díl budeme natáčet v pálenici,“ dodává Šallé. „Jsme rádi, že naše regionální úsilí je vidět a slyšet i v Praze. Celý seriál Špetka Valašska záskal důležitého partnera, který nám významně pomůže s financováním projektu. Agentura CzechTourism pro nás představuje velmi prestižní společnost a její značka dodává naší tvorbě lesk a posouvá ji nad regionální rámec,“ poznamenává k čerstvě ukončenému jednání v Praze ředitel TVS Jan Dudek.

Všechny díly Špetky Valašska postupně najdete i na webu www.televizetvs.cz, a tak ji můžete sledovat všude, třeba i při toulkách Valašskem. V každém dílu budete moci vyhrát příjemnou cenu, pokud správně zodpovíte soutěžní otázku.

Špetka Valašska

Špetka Slovácka je televizní pořad, který se ve 26 dílech snažil zachytit pomalu mizející rcepty a umění našich slováckých babiček. Jídla, vybraná ve spolupráci s etnografkami Slováckého muzea, kopírovala celý rok. Špetka Valašska na něj volně navazuje. Koncem loňského roku si Špetka Slovácka odvezla Zvláštní ocenění poroty z Mezinárodního televizního a rozhlasového festivalu o gastronomii Znojemský hrozen.

Špetka Slovácka vznikala pod taktovkou Regionální televize TVS od října 2015 do září 2016. Na jejím zrodu se podílely také Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a sdružení Region Slovácko. Všechny díly Špetky Slovácka najdete na http://www.televizetvs.cz/spetka-slovacka.

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace