Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

V neděli občas něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

MFF Karlovy Vary 2021

MFF Karlovy Vary 2021

Hvězdy, hvězdičky, róby, filmy i všechno kolem

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Knižní recenze

Knižní recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Netradiční dobroty Gastrodne provoněly prostory hotelové školy ve Velkém Meziříčí. Kulinářskou akademii doplňovaly celostátní i regionální soutěže

13.10.2016
Netradiční dobroty Gastrodne provoněly prostory hotelové školy ve Velkém Meziříčí. Kulinářskou akademii doplňovaly celostátní i regionální soutěže

Foto: kr-vysocina.cz

Popisek: XXXIX. ročník Gastrodne ve Velkém Meziříčí

Prezentace profesionálního vaření, ukázka používání speciálních cukrářských surovin, úprava a degustace čerstvých ryb i ukázka baristiky, to vše nabídl celodenní program tradiční gastronomické výstavy Gastroden v Hotelové škole Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí.

Letošního devětatřicátého ročníku se zúčastnilu hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek i radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Gastroden

„Kvalitních pracovníků v gastronomii stále ubývá, a proto si velmi cením podobných aktivit, které mohou vést ke zvýšení prestiže žáků a následně pracovníků v tomto oboru,“ uvedl hejtman Kraje Jiří Běhounek, který za realizaci výstavy poděkoval zaměstnancům školy i jejím žákům.

Gastroden

„Věřím, že se i s pomocí těchto aktivit podaří vychovávat budoucí profesionály a vzbudit zájem žáků základních škol i jejich rodičů ke studiu,“ doplnila radní Kraje Vysočina Jana Fialová.

Gastroden

Kulinářskou akademii doplňovaly celostátní i regionální soutěže Ukaž, co umíš, Posaďte se, prosím a Poznej, co jíš. Pozvání k účasti na výstavě přijali i partneři školy v podobě hotelů a restaurací z Vysočiny, ale nechyběla ani prezentace partnerského turistického regionu San Benedetto Del Tronto a ukázky práce žáků.

Gastroden

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace