Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho komentátora

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Uplynulý týden očima šéfredaktorky. A zvířátko nakonec

Zmizelí Češi

Zmizelí Češi

René Flášar pátrá po osudech zmizelých, kteří se již dávno ztratili i z policejních svodek

Sex, pivo a rokenrol

Sex, pivo a rokenrol

Rockové příběhy; ve spolupráci s časopisem Rock´n ´all

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Brambory jsou superpotravina – bezlepková, navíc s nulovým obsahem sodíku a tuku. Chce se dozvědět víc? Vyrazte do Jihlavy nebo Moravských Budějovic

12.05.2017
Brambory jsou superpotravina – bezlepková, navíc s nulovým obsahem sodíku a tuku. Chce se dozvědět víc? Vyrazte do Jihlavy nebo Moravských Budějovic

Autor: kr-vysocina.cz

Popisek: Dobroty z brambor

V prostorách České zemědělské akademie v Humpolci se konal další z řady seminářů, zaměřených na brambory, jejich produkci i významnou roli ve zdravé výživě. Podle americké studie se dokonce jedná o superpotravinu, která obsahuje velké množství vitamínů a dalších tělu prospěšných látek, je bezlepková, navíc s nulovým obsahem sodíku a tuku.

Kromě toho mají brambory v kuchyni všestranné použití, o čemž se mohli na vlastní chuťové pohárky přesvědčit i účastníci semináře při ochutnávce slaných a sladkých variací bramborových pokrmů. „Kraj Vysočina se ve spolupráci s partnery snaží aktivně propagovat kvalitní tuzemské zemědělské výrobky a produkty. Nelze očekávat, že lidé naráz změní své spotřební chování, zaměřené hlavně na cenu, ale je třeba systematicky, cíleně a dlouhodobě vzdělávat a přesvědčovat, že kvalita potravin se spotřebiteli vyplatí,“ řekl při zahájení semináře Martin Hyský, radní Kraje Vysočina pro oblast zemědělství.

Brambory - workshop

V České republice se ročně spotřebuje asi 66 kilogramů brambor na osobu, ještě před padesáti lety to ale bylo jednou tolik. V současné době mohou zákazníci v Česku vybírat z více než dvou odrůd brambor.

Věděli jste, že:

  • Každá třetí brambora v Česku je z Vysočiny?
  • brambora obsahuje více vitamínu C než rajče?
  • brambory v sobě mají velké množství draslíku?
  • první lihovar na Vysočině, kde se vyráběl líh z brambor, byl založen už v roce 1725 v Chotěboři?

Brambory - workshop

Pokud se chcete o bramborách jako superpotravině dozvědět víc, neváhejte navštívit další z workshopů „Brambory zdravá potravina“ netradiční užití brambor v kuchyni, které se uskuteční v Moravských Budějovicích a Jihlavě. Akci pořádají Celostátní síť pro venkov, Kraj Vysočina a Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod.

Konání dalších workshopů:

brambory - tabulka

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace