Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Co zaujalo Jiřího Macků

Co zaujalo Jiřího Macků

Každou středu i neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, ať už si myslíte, že byla a bude, anebo naopak

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

To zase bude řev! Po kůžičkovém králi Hruškovi znovu zaútočí na nervy „vzteklého šéfa“ Pohlreicha další vyhlášený patlal

10.08.2015
To zase bude řev! Po kůžičkovém králi Hruškovi znovu zaútočí na nervy „vzteklého šéfa“ Pohlreicha další vyhlášený patlal

Autor: ČT

Popisek: Dlouho už jsme neslyšeli populárního šéfkuchaře řvát, brzy to ale nejspíš znovu přijde. Na obrazovku se totiž vrací jeho nenáviděný konkurent. Upřímnou soustrast, pane Pohlreichu!

Zpočátku pořádně rozeřvaný populární šéfkuchař se zklidnil a proměnil se ve svých pořadech v požitkářského gurmána, na nějž je radost pohledět. Všeho ale do času. Na obrazovky totiž znovu míří jeho úhlavní nepřítel, a tak nejspíš budeme zase mít o zábavu postaráno.

Česká gastronomie se řítí nejspíš do záhuby. Tedy přinejmenším ta, kterou prezentují na televizních obrazovkách různí samoukové a rádoby šéfkuchaři. O start prapodivného sešupu kvality se zasloužily především tváře televize Nova, počínaje Jiřím Babicou, nad jehož kombinacemi surovin a výrobními postupy vstávaly odborníkům hrůzou vlasy na hlavě, o jeho 'odborných' komentářích ani nemluvě. „Odrazem mravního marastu české společnosti jsou pořady typu Babicovy dobroty. Lidi jsou natolik omezení, že se utvrzují v tom, že levné věci jsou dobré ... Gastronomická úroveň tohoto pořadu je už dvacet let passé,“ prohlásil na jeho adresu mimo jiné Zdeněk Pohlreich.

Z vulgárního rozeřvance se Zdeněk Pohlreich proměnil v poslední době v roztomilého gurmána. Zeptejte se ho ale na Babicu a uvidíte...

Z vulgárního rozeřvance se Zdeněk Pohlreich proměnil v poslední době v roztomilého gurmána.
Zeptejte se ho ale na Babicu a uvidíte...

Z Pohlreicha prý mluvila závist

Vzápětí se rozhořela válka, působící na první pohled jako projev konkurenčního boje mezi Novou a Primou, jejíž kuchařská hvězda Zdeněk Pohlreich prostě nemohl svého konkurenta vystát. Zpochybňoval jeho odborné kvality a právem – výsledky, které Babica prezentoval na obrazovce, si jeho kritiku plně zasloužily.

Pro odborníky naprosto nepochopitelné úspěchy sklízel Jiří Babica díky své "lidovosti"

Pro odborníky naprosto nepochopitelné úspěchy sklízel Jiří Babica díky své "lidovosti"

Korunu prapodivnému vývoji pak nasadil samozvaný gurmánský experimentátor Láďa Hruška, nabízející divákům ‘senzační‘, a především levné recepty na využití kuřecích kůžiček a dalšího kuchyňského odpadu. Český národ se vzápětí zbláznil, v knihkupectvích se div nerval o Hruškovu kuchařku s recepty na jeho ‘delikatesy‘, které pouze posbíral od nekritických fanoušků, a nechal ho tak vydělat miliony. Na své si vydáním kuchařek přišel i nenáviděný Babica a některá média dokonce začala Zdeňka Pohlreicha osočovat, že mu nejde o mizernou kvalitu prezentovaných receptur, ale především prý úspěšným konkurentům závidí pohádkové příjmy.

Úspěch Ládi Hrušky potvrdil smutný přístup Čechů ke stravování - je jedno, co sníme, hlavně když toho bude hodně za málo peněz

Úspěch Ládi Hrušky potvrdil smutný přístup Čechů ke stravování - je jedno, co sníme,
hlavně když toho bude hodně za málo peněz

Má to Sapík zapotřebí?

Časem se Pohlreich před kamerou výrazně zklidnil a zasloužil se o to především postupný odchod prapodivných patlalů z obrazovek. Nyní ale temperamentnímu populárnímu šéfkuchaři, který nikdy nejde pro ostré slovo daleko, nastanou znovu krušné časy, jež nejspíš znovu pořádně zvednou hladinu adrenalinu v jeho krvi. Na obrazovky se totiž vrací jeho nenáviděný ‘konkurent‘ Babica, jehož výtvory jsou podle Pohlreicha pod vší kritiku. Prostor na obrazovce se mu tentokrát rozhodla dopřát televize Barrandov v pořadu Babica vs. Sapík.

Jaroslav Sapík patří k nejlepším šéfkuchařům. Má opravdu "poměřování sil" s Jiřím Babicou zapotřebí?

Jaroslav Sapík patří k nejlepším šéfkuchařům. Má opravdu „poměřování sil" s Jiřím Babicou zapotřebí?

Pořad by měl prý být neotřelý tím, že ukáže dva zcela odlišné gastronomické přístupy současně. Oba kuchaři budou pracovat se stejnou sadou surovin, z nichž ale vytvoří naprosto jiná jídla. „Bude to souboj receptů a postupů při vaření, Jardův precizní a můj trochu lehkovážný. Ať si lidé vyberou,“ prozradil Jiří Babica. Zůstává otázkou, zda to má Jaroslav Sapík, který vařil v nejluxusnějších restauracích na Václavském náměstí, a dokonce i na Pražském hradě, vůbec zapotřebí. A dodat k tomu nelze nic jiného než: Pevné nervy, pane Pohlreichu!

Psali jsme:

Babica na Nově dovařil. Nahradí ho Láďa Hruška, jehož pořadu se přezdívá „food porno“, se svými nepoživatelnými blafy. Víme, co je za tím

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na ');.

Vložil: Adina Janovská

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace