Od třinácti let je jí neustále zima a řeší problémy s váhou. Připadám si jako králík, přiznala kontroverzní královna večírků Agáta Prachařová
30.05.2016
Foto: FTV Prima
Popisek: Modelka a moderátorka Agáta Prachařová pokřtila svoji první knihu
Ve snaze zhubnout vyzkoušela kdeco, většinou ale znovu přibrala. Teprve nedávno přišla na to, jak super postavy nejen docílit, ale také si ji udržet. Se svými zkušenostmi se podělila ve své knize Agátina cesta k dokonalé postavě, která právě vychází v nakladatelství cPress.
U obou na postavě záleží – populární matka Veronika Žilková i neméně známá dcera Agáta Prachařová ve své profesi prezentují nejen duši, ale často především exteriér, takže nějaké to kilo navíc je může snadno připravit o lukrativní kšefty. Na křtu své knihy známá modelka, moderátorka a ozdoba společenských akcí Agáta přiznala, že svoji postavu začala řešit již ve třinácti letech, od chvíle, kdy se poprvé pokusila proniknout do světa modelingu. Za ta léta prý vyzkoušela všechno možné, diety rozumné i přímo vražedné. Mimo jiné například před časem navrhovala, jak vyzrát nad nepřekonatelnou chutí na čerstvý rohlík – ideální je důkladně ho rozžvýkat, a pak vyplivnout. „To jsem popsala i v knize. Jsou tam diety pro chytrý i pro blbý. Ale s tím rohlíkem už to nedělám. To už dělá jenom máma,“ práskla Veroniku Žilkovou.
Agáta se spoluautorkou Janou Krátkou
Hladovět? V žádném případě!
Agátin ‘hubnoucí‘ deník, který napsala společně s odbornicí na zdravou výživu a osobní trenérkou Janou Krátkou, je určen pro ženy a dívky od čtrnácti let. Agáta se v něm snaží předat čtenářkám své dlouholeté vlastní zkušenosti s formováním postavy a přináší řadu užitečných rad a tipů, které obě vyzkoušely doslova na vlastním těle. Hladovět? V žádném případě! Držet diety, u kterých padáte vyčerpáním? Ne! Nechat si odsát tuk liposukcí? To myslíte vážně?! Pak už zřejmě zbývá jenom trávit celé dny v tělocvičně… No dobře. A existuje ještě nějaká jiná cesta? Agátin deník dokládá, že opravdu existuje. Zjistíte v něm, co jíst a jak cvičit, abyste dokázali vytvořit tu nejlepší verzi sebe sama, po níž toužíte. Nejde o nějaké teoretické návody, protože obě autorky opravdu dokonalou postavu mají.
Na barvě a tvaru nezáleží
„Je třeba naučit se uvažovat nikoli o barvě gumového medvídka, ale o cukru, který obsahuje,“ vysvětluje jeden ze základních předpokladů zdravé výživy Agáta. „Naučíte-li vidět v jednotlivých potravinách tři základní živiny, nestane se vám, že byste naletěli dietním nesmyslům, jako jsou jíst jen mrkev, nejíst papriky, ale zato jíst rajčata apod. Budete totiž vědět, že na ‘obalu‘, barvě a tvaru potraviny nezáleží: je jedno, jestli má cukr s vodou a trochou vlákniny tvar jablka nebo meruňky, pořád je to především cukr; je jedno, jestli má tvar gumového medvídka nebo lízátka, pořád je to cukr; je jedno, jestli je to olej v salátu nebo miska oříšků, pořád jsou to tuky; je jedno, jestli je to krabička tvarohu nebo řízek, pořád je to bílkovina. Pokud chcete porozumět své výživě nad rovinou ‘tvarů a barev‘, dřív nebo později se setkáte s různými pojmy, jako jsou skinny fat, živiny, energetická hodnota, kalorie, vstřebávání živin a podobnými.“
Na křtu s manželem Jakubem Prachařem a moderátorem Liborem Boučkem
Jak se mlsní kozlové stali zahradníky
Na křest své první opravdové knížky, který se uskutečnil na terase pražské restaurace Miminoo na úpatí Žižkovské věže, si Agáta pozvala dva muže, kteří se tak ocitli v pozici kozlů, proměněných v zahradníky, – letitého kamaráda, moderátora Libora Boučka, a nejdražšího muže svého života, herce Jakuba Prachaře. „My dva jsme fakt vzorem správné výživy,“ smáli se na celé kolo. Knihu pokřtili minerálkou a na rautovém stole byly vyrovnány jenom samé zdravé pochutinky. Informace o svém dalším slavném dnu ale Agáta tentokrát zjevně příliš nešířila. Její tchyně, herečka Dana Batulková, která šla náhodou kolem, se tvářila velmi překvapeně. A bůh ví, jestli o něm vůbec věděla modelčina populární maminka.
Čtěte také:
Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh na
Vložil: Adina Janovská