Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosář Ely Novákové

TV glosář Ely Novákové

Co budou dávat v bedně? Víme

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Pražská doprava

Pražská doprava

Zajímavosti i aktuality

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturně politického redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A nově i ty televizní

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Recenze

Recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Chřestová sezóna v pekařství PAUL

04.05.2015
Chřestová sezóna v pekařství PAUL

Autor: PAUL

Popisek: Chřestová sezóna v síti PAUL

Čerstvý křupavý chřest má ve francouzské kuchyni nezastupitelné postavení. Nejen pro svou skvělou chuť, ale také příznivé účinky na zdraví. Ve francouzském pekařství PAUL (www.paul-cz.com) proto na období chřestové sezóny připravili speciální řadu výrobků s touto lahodnou zeleninou.

Chřest je sezonní zelenina a rozhodně nejlépe chutná právě v období od dubna do června, kdy se sklízí. Od 28. dubna do 30. června si zákazníci francouzského pekařství PAUL budou moci vychutnat čerstvý chřest od českých a slovenských zemědělců hned na několik způsobů. Zkusit mohou třeba jemnou chřestovou polévku, kterou u PAULa nezahušťují moukou, a proto je bezlepková (stejně jako ostatní polévky v pekařství PAUL)!

Vedle této klasiky si ale můžete dopřát i skutečně originální výrobky, jako je croissant s hummusem a zeleným chřestem. Svěží kombinaci doplňuje šťavnaté rajče, slunečnicová semínka a čerstvá řeřicha plná vitamínů. Pokud už ladíte formu na léto, pak vězte, že chřest je pro svůj nízký obsah kalorií a vysoký podíl vlákniny dokonalou dietní potravinou. V našem salátu se zeleným chřestem je navíc doplněn pořádnou porcí další čerstvé zeleniny a ochucený balzamikem. Další ingredience - výrazný sýr feta a na čtvrtky pokrájené vejce - salát nejen chuťově obohatí, ale také vás zasytí.

Chřest prospívá zdraví i kráse! Oblibě se chřest těší již více než 5.000 let, pěstovali ho již ve starověkém Egyptě a v Číně. Obsahuje velké množství vitamínů C a E, betakarotenu a kyseliny listové. Z minerálů najdeme v chřestu zejména draslík, zinek, železo a jód. Díky tomu má příznivý vliv na srdeční činnost, krvetvorbu, soustředění i paměť.  Prospěšný je i pro naše zažívání a krásnou pleť, nehty a vlasy. Po staletí se chřest také používá jako afrodisiakum.

Vložil: Anička Vančová

Tagy
PAUL,

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace