Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosář Ely Novákové

TV glosář Ely Novákové

Co budou dávat v bedně? Víme

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Pražská doprava

Pražská doprava

Zajímavosti i aktuality

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturně politického redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A nově i ty televizní

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Recenze

Recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Vysmívaný Láďa Hruška milionářem díky levným receptům… Národ baští kůžičky ostošest. Je to ztráta sebeúcty, říká dietoložka

01.10.2014
Vysmívaný Láďa Hruška milionářem díky levným receptům… Národ baští kůžičky ostošest. Je to ztráta sebeúcty, říká dietoložka

Autor: Facebook

Popisek: Televizní kuchař Láďa Hruška

Televize Nova nejspíš vstoupí do dějin žurnalistiky tím, jak pojednává hlavní večerní zpravodajství. I jiné privátní kanály z něj dělají masově sledovanou info-show, nicméně Nova je neuvěřitelně vynalézavá v tom, jak umí donutit své „Nováky“, aby ji zapínali den co den. To, že ze zpráv učinila momentálně nejsledovanější pořad o vaření, nemá obdoby. Jeho hlavního aktéra přitom katapultovala do pozice jednoho z nejúspěšnějších autorů současnosti.

Novácká TV rubrika, nazvaná „Láďa Hruška vaří levně a chutně“, vynesla stanici  na vysněné nebe rekordní sledovanosti a popularity. Speciality redaktora a tzv. potravinového inspektora  se staly hitem a on sám je střídavě miláčkem lidu a terčem výsměchu. Těžko by ještě někdo před pár týdny předpovídal, že někdo může v popularitě překonat hlavní kuchařskou hvězdu Novy, svérázného Jiřího Babicu, který také většinou vsadil na kouzlo laciných a chutných receptů, nicméně nešel až do takových extrémů jako jeho novopečený kolega.  

Naprostá ztráta sebeúcty, nebo hamižnost?

Za fenomenálním úspěchem Ládi Hrušky totiž stojí recepty z kuřecích kůži a podobné příšerné mňamky, z nichž opravdovým gurmánům a odborníkům na výživu vstávají vlasy na hlavě. Známá doktorka  Kateřina Cajthamlová, která se na konkurenční stanici Prima snažila  Čechy naučit jíst zdravě, je naprosto zdrcena  oblibou Hruškových  receptů  a přemítá, zda  je to projev naprosté ztrátu sebeúcty nebo bídy. V rozhovoru pro Lidové noviny se přiznala, že i když Novu nesleduje, o kuřecích kůžích slyšela: „Řekla bych, že tohle je zvláštní druh hamižnosti, či pocitu chudoby, který český národ má, ale celkem neoprávněně.“ Podle ní na tom nejsme tak špatně a přesto  Češi snědí vše.

Kůžičky třikrát jinak

Jenže lid svérázného kuchtíka, který vaří podle osvědčených lidových receptů, a především za babku, milují. Oni totiž většinou nemají na to, aby si dopřávali finančně náročné lahůdky a nahradit je levnějšími, ale zdravými variantami,  například luštěninami, jak to navrhuje doktorka Cajthamlová, nechtějí.  Hrušku navíc milují i  řezníci, díky němu se staly nevábně vypadající  kuřecí kůžičky nedostupným artiklem. A je až neuvěřitelné, co z nich zdatný Láďa umí vykouzlit. Třeba chipsy se sýrem a pomerančem za pouhých dvacet korun, přičemž samotné kůžičky pořídíte za dvě kačky! Tak jako jiní jeho kolegové, i Hruška se rozhodl svoji nečekanou popularitu zpeněžit a tento týden vydal a pokřtil svoji kuchařku v nákladu třicet tisíc. Jen se po ni zaprášilo a  nakladatelství chystá dotisk, atakující hranici sto tisíc kusů. Co na tom, že kvůli ní bude český národ zase o něco obéznější a nemocnější a že náročná  osvěta dietologů vyjde nazmar.

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na ');.

Vložil: Adéla Hofmanová

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace