Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosář Ely Novákové

TV glosář Ely Novákové

Co budou dávat v bedně? Víme

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Pražská doprava

Pražská doprava

Zajímavosti i aktuality

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturně politického redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A nově i ty televizní

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Recenze

Recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Lidé šetří, jak se dá. Obědy si nosí do práce z domu

30.07.2013
Lidé šetří, jak se dá. Obědy si nosí do práce z domu

Autor: Profimedia.cz

Popisek: Ilustrační foto

Za vysokými čísly nošení si obědů z domova stojí několik důvodů, ten hlavní lze spatřovat ve vysokých úsporách v rozpočtech domácností. Často si také zaměstnanci nestíhají zajít na oběd, a proto je pro ně domácí strava výhodná.

Podle ankety na pracovním portálu Profesia.cz se lidé snaží na jídle, co nejvíce ušetřit. Až polovina Čechů si nosí obědy z domova, na Slovensku si do práce uvaří oběd 9 lidí z 10. Na druhém místě se umístilo stravování v závodní jídelně, v České republice se tak stravuje každý pátý, na Slovensku však každý dvacátý. Prazskenovinky.cz o tom informovala Ing. Kateřina Jaroňová, Marketing Director Profesia.cz. Praha.

Zatímco 13% lidí chodí na oběd v České republice do restaurací, na Slovensku se jedná jen o 5%. Nový trend donáškových služeb se v anketě výrazně neprojevil, konkrétně se tak stravuje 4% Čechů a jen 1% Slováků. Překvapivým zjištěním bylo, že každý pátý Čech pravidelně neobědvá, na Slovensku dbají o svou životosprávu mnohem více, pravidelně nejí jen 2%.

,,V době, kdy je potřeba podávat stále vyšší výkon a zároveň zaměstnanci i celé společnosti často pracují v nejistotě, se lidé snaží šetřit na obědech čas i finance. Za vysokými čísly nosení si obědů z domova stojí několik důvodů, ten hlavní lze spatřovat ve vysokých úsporách v rozpočtech domácností. Často si také zaměstnanci nestíhají zajít na oběd, a proto je pro ně domácí strava výhodná. V neposlední řadě čísla zvedají i nevyhovující stravovací zařízení v blízkosti pracoviště.“ řekla Kateřina Jaroňová z Profesia.cz.

Společnosti volí hlavně stravenky. Z ankety mezi zaměstnavateli na Profesia.cz vyplynulo, že 53% zaměstnavatelů poskytuje zaměstnancům stravenky. Každý desátý nabízí stravování v závodní jídelně. Dvě pětiny zaměstnavatelů přiznalo, že žádný benefit vzhledem ke stravování neposkytují.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ');! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace