Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
MFF Karlovy Vary 2019

MFF Karlovy Vary 2019

Hvězdy, hvězdičky, róby, filmy i drsná kritika

Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Filmové stopy

Filmové stopy

Zajímá vás, jak teď vypadá fabrika z filmu Marečku, podejte mi pero? Reportáže z míst, kde se natáčely kinohity

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Smršť obvinění. Čeští muži jsou líní, oblečení jim kupuje maminka a pak žena, a neumějí řídit. Italský kuchař se rozjel

06.02.2017
Smršť obvinění. Čeští muži jsou líní, oblečení jim kupuje maminka a pak žena, a neumějí řídit. Italský kuchař se rozjel

Autor: TV Prima

Popisek: Emanuel Ridi u Krause

Sice tu žije už dvacet let, ale pořád si ještě pár italských věcí nechal. Třeba pas. Anebo oblečení. A samozřejmě kuchyni. „Ještě mi něco zbylo. Ty lepší věci si držím italský, ty špatný nechávám tam a tady žiju spokojeně,“ směje se šéfkuchař Emanuel Ridi v pořadu Show Jana Krause.

Emanuel Ridi totiž proslul nejen jako propagátor italské kuchyně, ale také jako kritik v oblasti módy, především pak u mužů. „Dost mi vadily takové ty nízké bílé ponožky, trička místo košile…,“ otřese se Ital hrůzou. Sám si potrpí na dobře ušité obleky a kvalitní boty.  Čeští pánové jsou podle něj líní, jsou totiž prý zvyklí na to, že jim oblečení pořád někdo kupuje, nejdřív maminka a pak manželka. Vůbec pak netuší, co jim sluší, myslí si Ridi. A ten je na módu odborník, jednak ji má jako pravý Ital v krvi, druhak do módního průmyslu dělal jeho otec – a to byl důvod, proč syn odešel do Čech a začal se živit vařením – nechtěl být s tatínkem srovnávaný.

Češi se blbě oblékají a ještě hůř řídí, říká Ital v kuchyni

Další věc, co mu prý u nás vadí je to, že jsme „salámisti“. Třeba při řízení. Italové hodně troubí, křičí, mávají rukama, ale doprava je plynulá a vše podle Emanuela funguje. To u nás se rtuťovitá Ital může vzteknout. Kolikrát se mu už stalo, že na semaforu naskočila zelená – a nikdo nejel! „Snad všichni spí,“ rozčiluje se Ridi. A než se proberou, je červená a Ital běsní. Není to těžké žít v knedlíkově, máte-li jižanskou náturu…

Byl zvyklý nechat se od maminky opečovávat

Z italského domova byl také zvyklý na trochu jiný servis. Italské matky a manželky své muže opečovávají, obsluhují a rozmazlují. Toho se od české manželky Jany nedočkal, a tak se musel naučit uklízet a nedejbože i mýt nádobí. Vztah s Janou mimochodem nedávno prošel zatěžkávací zkouškou. Před pěti lety jí totiž lékaři našli rakovinu prsu, těžkou nemoc překonala – ale manželství málem skončilo. Dnes je vše v pořádku, ale schylovalo se k rozvodu. A proč? Podle Ridiho byla chyba na jeho straně, nebyl prý ženě dostatečnou oporou a málo se o ni staral. Taky asi italská výchova.

Vážně nemá na druhé dítě?

Jana se tehdy i odstěhovala, dnes je ale prý vše v pořádku a manželé dál společně vychovávají syna Giacoma. A proč jen jedno dítě, když tradiční představa italské „famiglie“ je celé hejno potomků? I pro to má Emanuel elegantní vysvětlení. „Mám jednoho syna, kterému je deset let. Dneska jsou děti strašně drahé. Tedy alespoň si myslím, že dříve byly děti levnější. Dříve rodiče koupili jeden angličák a děti byly spokojený,“ říká kuchař, jehož restaurace prý má měsíční obrat 3 miliony korun…

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh na .  

Vložil: Dáša Vrchotová

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace