Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Quiche, francouzská klasika! Od září do listopadu přináší síť pekařství Paul speciální nabídku těchto slaných koláčů

26.08.2015
Quiche, francouzská klasika! Od září do listopadu přináší síť pekařství Paul speciální nabídku těchto slaných koláčů

Foto: PAUL

Popisek: Quiche s kozím sýrem

Znáte quiche? Slaný koláč s bohatou náplní je považován za francouzskou klasiku a některý z mnoha druhů quiche najdeme v každém francouzském regionu, od Lotrinsko, přes Provence až po pobřeží Atlantiku. Od září do listopadu si lahodný quiche ze speciální nabídky, která vás zavede do různých koutů Francie, můžete vychutnat ve všech pobočkách francouzského pekařství PAUL.

Quiche, tedy koláč z křupavého listového těsta se slanou náplní, patří dnes k typickým představitelům francouzské kuchyně. Možná Vás tedy překvapí, že jeho původ je v sousedním Německu a název quiche je vlastně zkomoleninou německého kuchen, tedy koláč.

Nejznámější Quiche Lorraine

Právě z pomezí Francie a Německa, z oblasti Lotrinska, pochází asi nejznámější Quiche Lorraine. Zaujme už vůní, ve které se snoubí lahodná šunka a výrazný sýr. Nezklame samozřejmě ani po ochutnání. Křupavé těsto je plněné bohatou náplní z jemně nakrájené šunky, ementálu a našlehaných čerstvých vajec se smetanou.

Quiche Ratatouille

Francouzi ovšem křehkému slanému koláči přišli velmi rychle na chuť a obohatili jej o typické prvky své kuchyně. Příkladem je třeba Quiche Ratatouille, naplněný zeleninovou směsí ratatouille, typickou pro oblast Provence. Kromě lilku, cukety, cibule, rajčat a červené papriky, grilované s provensálským kořením a česnekem, je quiche naplněn porcí pravého ementálu a smetanovo-vaječnou směsí.

Quiche s kozím sýrem

Sýr nechybí ani v další specialitě, tentokrát jde ovšem o sýr kozí, nazývaný Francouzi jednoduše „chévre“ (tedy koza). Díky lehké stravitelnosti, nízkému obsahu cholesterolu i nezaměnitelné chuti si kozí sýr získává i v Česku stále větší oblibu. Quiche s kozím sýrem a cuketou nabízí vyváženou chuťovou kombinaci výrazného sýra a jemné zeleniny (cuketa a lilek), doplněnou opět vydatnou směsí vajec a lahodné smetany.

Quiche s lososem

Chladné vody Atlantického oceánu jsou domovem oblíbeného lososa, jehož maso je mimo jiné výborným zdrojem zdravých Omega3 mastných kyselin. Právě tuto vynikající rybu najdete v Quiche s lososem, který je naplněný směsí uzeného lososa, špenátu, čerstvých vajec a smetany. 

Vložil: Anička Vančová

Tagy
PAUL,