Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Užijeme si ho celých deset dní. Svatomartinské hodování v Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji

02.11.2023
Užijeme si ho celých deset dní. Svatomartinské hodování v Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji

Foto: Hospoda Na Spilce (stejně jako ostatní snímky)

Popisek: V Hospodě na Spilce se bude podávat tradiční svatomartinská husa.

11. listopad už dávno není jen svátkem Martinů, ale i všech milovníků dobrého jídla a pití. V legendární Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji se bude slavit mnohem déle než jeden den. Speciální svatomartinské menu s dozlatova vypečenou husičkou a dalšími tradičními delikatesami korunované správně ošetřeným a načepovaným pivem tady budou servírovat od 9. do 19. listopadu.

Základem kuchyně v Hospodě Na Spilce je neodolatelné spojení piva a jídla, což se samozřejmě odráží i ve svatomartinské nabídce. Na denním menu bude tradiční husí kaldoun s masem, droby, kořenovou zeleninou a širokými nudlemi, coby hlavní chod konfitované husí stehno s červeným a bílým zelím, bramborovými knedlíky, křupavou cibulkou a jako dezert výborné svatomartinské pivní rohlíčky s makovou a ořechovou nádivkou. Na objednávku (minimálně den dopředu) bude k mání také celá pečená husa nadívaná bylinkovou nádivkou z pivního chleba a jablek, s červeným a bílým zelím, variací knedlíků a křupavou cibulkou. Užijte si svátek svatého Martina bez starostí a se vším, co patří na sváteční tabuli!

 

Svatomartinské menu

Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik se nachází v prostorech bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru. V roce 2022 prošel výraznou obměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu. Tým zkušených profesionálů vaří z piva, jak se v pivovaru sluší a patří, a z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla přímo od lokálních farmářů. Zdejší pýchou je perfektně ošetřené a načepované pivo Pilsner Urquell.

 

V Hospodě Na Spilce na nádvoří Plzeňského Prazdroje se z piva nejen vaří, ale také peče!  V legendárním podniku si totiž vyrábějí vlastní chleby a pečivo, které jsou dostupné coby součást zdejšího menu a nyní také k domácímu použití. Kváskový pivní chléb, žitný chléb a pivní rohlíky je možné objednat online na webu Hospody Na Spilce ZDE.

Základem originální receptury kváskového pivního chleba je nejcennější plzeňská ingredience – tekuté zlato, pivo Pilsner Urquell. K němu Na Spilce přidávají regionální farmářskou pšeničnou a žitnou mouku z nedalekého mlýna a kvalitní český kmín. Těsto kyne v chladu až 17 hodin, pak se peče v peci na kameni, a tím chléb dostává náležitě křupavou kůrku. Proslulý světlý ležák Pilsner Urquell nechybí ani v krásně nadýchaných a křupavých pivních rohlících, kde pojí těsto namísto vody. Rohlíky jsou pečené s láskou výhradně z českých surovin. 

Rovněž žitný chléb ze Spilky vděčí za svou jedinečnou chuť a vůni pivu – ovšem v tomto případě jde o černé pivo Cotel z plzeňského experimentálního pivovaru Proud. A k němu mláto, kroupy, vlašské ořechy, český luční med a samozřejmě ta nejlepší regionální žitná mouka. Výsledkem je žitný chléb, který vydrží ve skvělé kvalitě 4 až 5 dní.

 

Zdroj: Tisková zpráva

Vložil: Markéta Vančová