Užijeme si ho celých deset dní. Svatomartinské hodování v Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji
02.11.2023
Foto: Hospoda Na Spilce (stejně jako ostatní snímky)
Popisek: V Hospodě na Spilce se bude podávat tradiční svatomartinská husa.
11. listopad už dávno není jen svátkem Martinů, ale i všech milovníků dobrého jídla a pití. V legendární Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji se bude slavit mnohem déle než jeden den. Speciální svatomartinské menu s dozlatova vypečenou husičkou a dalšími tradičními delikatesami korunované správně ošetřeným a načepovaným pivem tady budou servírovat od 9. do 19. listopadu.
Základem kuchyně v Hospodě Na Spilce je neodolatelné spojení piva a jídla, což se samozřejmě odráží i ve svatomartinské nabídce. Na denním menu bude tradiční husí kaldoun s masem, droby, kořenovou zeleninou a širokými nudlemi, coby hlavní chod konfitované husí stehno s červeným a bílým zelím, bramborovými knedlíky, křupavou cibulkou a jako dezert výborné svatomartinské pivní rohlíčky s makovou a ořechovou nádivkou. Na objednávku (minimálně den dopředu) bude k mání také celá pečená husa nadívaná bylinkovou nádivkou z pivního chleba a jablek, s červeným a bílým zelím, variací knedlíků a křupavou cibulkou. Užijte si svátek svatého Martina bez starostí a se vším, co patří na sváteční tabuli!
Svatomartinské menu
Hospoda Na Spilce je jednou z největších hospod v České republice. Podnik se nachází v prostorech bývalých kvasných sklepů pivovaru Plzeňský Prazdroj a je oblíbeným cílem nejen návštěvníků plzeňského pivovaru. V roce 2022 prošel výraznou obměnou, a to jak z hlediska interiéru, technologií, tak i personálu a menu. Tým zkušených profesionálů vaří z piva, jak se v pivovaru sluší a patří, a z prvotřídních surovin pocházejících zpravidla přímo od lokálních farmářů. Zdejší pýchou je perfektně ošetřené a načepované pivo Pilsner Urquell.
V Hospodě Na Spilce na nádvoří Plzeňského Prazdroje se z piva nejen vaří, ale také peče! V legendárním podniku si totiž vyrábějí vlastní chleby a pečivo, které jsou dostupné coby součást zdejšího menu a nyní také k domácímu použití. Kváskový pivní chléb, žitný chléb a pivní rohlíky je možné objednat online na webu Hospody Na Spilce ZDE.

Základem originální receptury kváskového pivního chleba je nejcennější plzeňská ingredience – tekuté zlato, pivo Pilsner Urquell. K němu Na Spilce přidávají regionální farmářskou pšeničnou a žitnou mouku z nedalekého mlýna a kvalitní český kmín. Těsto kyne v chladu až 17 hodin, pak se peče v peci na kameni, a tím chléb dostává náležitě křupavou kůrku. Proslulý světlý ležák Pilsner Urquell nechybí ani v krásně nadýchaných a křupavých pivních rohlících, kde pojí těsto namísto vody. Rohlíky jsou pečené s láskou výhradně z českých surovin.

Rovněž žitný chléb ze Spilky vděčí za svou jedinečnou chuť a vůni pivu – ovšem v tomto případě jde o černé pivo Cotel z plzeňského experimentálního pivovaru Proud. A k němu mláto, kroupy, vlašské ořechy, český luční med a samozřejmě ta nejlepší regionální žitná mouka. Výsledkem je žitný chléb, který vydrží ve skvělé kvalitě 4 až 5 dní.
|
Zdroj: Tisková zpráva
Vložil: Markéta Vančová