Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Volby 2017

Žhavá část kampaně se blíží

Letošní Karlovy Vary

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Kultura

Kultura

Pojďme se bavit: Je tu hudba, film, knihy, výstavy, nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Ochutnat sklípkana, larvy či cvrčky je zážitek na celý život. Plzeňský fresh festival zažil rekordní počet návštěvníků

23.05.2016
Ochutnat sklípkana, larvy či cvrčky je zážitek na celý život. Plzeňský fresh festival zažil rekordní počet návštěvníků

Autor: Archiv pořadatele.

Popisek: Kdo by neznal šéfkuchaře Pohlreicha...

Tradiční gurmánský festival, který již druhým rokem spolupořádá FTV Prima, navštívilo 34 tisíc návštěvníků. Šestý ročník, který proběhl o víkendu 20. – 22. května za OC Plaza Plzeň, se tak stal historicky nejnavštěvovanějším Fresh festivalem. Na největším kulinářském festivalu mohli návštěvníci od pátku do neděle zažít klasickou i netradiční gastronomii a kuchařské show slavných šéfkuchařů. Soutěžilo se také o Západočeskou restauraci roku, kterou se stala restaurace Comix Excelent Urban Pub.

„Do Plzně jezdíme moc rádi. Je tady krásný prostor, Plzeňáci jsou přátelští, je na nich vidět, že moc rádi jí, pijí a vaří. Už šestým rokem a letošní skvělou účastí nám tady dokazují, že má smysl zabývat se prezentací kvalitní gastronomie a to mě moc těší,“ říká Petr Jirásek, pořadatel Bosch Fresh Festivalu.

Známé tváře s výjimečnými pochoutkami

Festival v pátek odstartovala Karolína Kamberská, která měla v Bosch workshop stage mnoho příznivců „Na festivalu jsem již druhý rok a letos výhradně na workshop pódiu. Velmi mě baví interakce s lidmi. Ukázat jim a naučit je, že vaření může být rychlé, kvalitní a chutné,“ říká Karolína Kamberská. Na hlavním pódiu se představila Markéta Krajčovičová se svou show „Božské dorty od Markéty“ a na hlavní stage se vystoupila bloggerka Veronika KOKO Kokešová, která si připravila speciální verzi kulajdy.

V sobotu vystoupil na hlavní stage šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který připravil tatarák z tuňáka nebo biftek s omáčkou Bérnaise a bramborovým rosti a připojil i interaktivní show v Bosch workshop stage. Kromě Zdeňka Pohlreicha podpořily sobotní program i známé tváře FTV Prima.

Nechyběla Klára Michalová, šéfredaktorka titulu Prima Fresh, která připravila speciální workshop s herci seriálu TV Prima Ohnivý kuře, který u návštěvníků bodoval. Lidé se také mohli zúčastnit sladkého vaření s moderátorkou zpráv, Gábinou Kratochvílovou. Moderátorsky opět excelovaly Sandra Parmová a Monika Leová.

Hlavní hvězdou nedělního programu se stal michelinský kuchař restaurace La Degustation, Oldřich Sahajdák, který na obě stage připravil několik jednoduchých degustačních menu z místních českých surovin. Svým vystoupením podpořil nadaci Dejme dětem šanci.

Ochutnat sklípkana, larvy či cvrčky je zážitek na celý život

Tradičně velký úspěch měla v Bosch workshop stage show kuchaře Petra Ocknechta, který letos se svou restaurací připravil novinku v podobě sklípkana růžového na mladém salátku.

Mezi nejprodávanější v rámci této zážitkové gastronomie patřili blanšírovaní cvrčci na másle s bagetkou nebo Zophobas (velký moučný červ) na chilli zelenině. Návštěvníci si oblíbili také molekulární kuchyni Petra Koukolíčka.

Společnost VIA VINI představila na festivalu nové trendy letošního roku, kterými jsou nízkoalkoholická vína s obsahem alkoholu 9% ve všech variantách (bílé, růžové i červené) a také bílá barrique vína, jako například Rulandské šedé barrique ročník 2014 ze sklepů Filip Mlýnek.

Západočeskou restaurací roku se stala Comix Excelent Urban Pub

Celý víkend mohli návštěvníci hlasovat o Západočeské restauraci regionu, kterou z 15 soutěžních restaurací vyhrála restaurace Comix Excelent Urban Pub. O vítězi rozhodly tisíce návštěvníků a odborná porota složená ze šéfkuchařů. 

Termíny dalších festivalů:

Pardubice: 18. až 19. června 2016

Praha: 25. až 26. června 2016

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na 

Vložil: Lucie Bartoš

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace