Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Nostalgická kavárnička Ondřeje Suchého

Nostalgická kavárnička Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

171. výročí první várky „plzně" se slavilo i v Hanoji

17.11.2013
171. výročí první várky „plzně se slavilo i v Hanoji

Foto: Archív

Popisek: Pivo, ilustrační foto

Od října probíhají oslavy uvaření první várky Pilsner Urquell po celé České republice. Slavilo se ale i v dalekém Vietnamu.

Hanojská Pilsner Urquell Original Restaurant, první na asijském kontinentě, připravila pro své hosty u této příležitosti slavnostní večer. Ve Vietnamu obliba plzeňského piva stále roste, a to i díky aktivitám této restaurace, kterou ocenily také elitní The Vietnam Economic Times.

Největší zájem je o smažený sýr a dršťkovou polévku

Pilsner Urquell je ve Vietnamu velmi úspěšný, za posledních pět let ho sem Plzeňský Prazdroj vyvezl téměř 8 tisíc hl. Stejně tak stoupá i popularita hanojského Pilsner Urquell Original Restaurantu, prvního z tohoto konceptu na asijském kontinentě. Od jejího otevření v srpnu 2011 se zde vyčepovalo téměř tisíc hl plzeňského a hosté tu průměrně denně vypijí 400 piv.

Právě v PUORce „Hoavien“ v Hanoji uspořádali po českém vzoru oslavu výročí první várky Pilsner Urquell. Na akci dorazily nejen osobnosti z řad velvyslanců, členů diplomatického sboru apracovníků zahraničních organizací, ale také řada vietnamských celebrit. Na hosty čekalo skvěle ošetřené pivo, příběh o jeho vzniku a soutěž o láhve Pilsner Urquell.

„Mnozí hosté naší restaurace studovali, pracovali a žili v České republice a rádi na ni vzpomínají. Někteří naši hosté přijdou 4 krát i 5 krát týdně.  Snažíme se plzeňské pivo doplňovat i českou kuchyní. Nabízíme řadu tradičních českých jídel, od párků až po bramboráky. Největší zájem je o smažený sýr a dršťkovou polévku,“ říká majitel restaurace Ngo Hong Chuyen, který sám studoval v Čechách a k českému pivu má opravdu vřelý vztah. Pravidelně sleduje novinky na webu Pilsner Urquell a stále vymýšlí akcena podporu zlatého ležáku ve Vietnamu. Při otevření restaurace si pozval k proškolení personálu staršího obchodního sládka Václava Berku a i připojení se k oslavám první várky dokazuje jeho vřelý vztah k pivu Pilsner Urquell a jeho historii.

Nejoblíbenější čepované pivo

Ale plzeňské pivo neboduje jenom u konzumentů, The Vietnam Economic Times, nejprestižnější tamní titul s finanční a ekonomickou tématikou ve Vietnamu, letos ocenil plzeňské pivo v hanojské PUORce titulem “Nejoblíbenější čepované pivo“, a to v ostré konkurenci dalších importovaných značek na vietnamském trhu, jako například Budvar, Pauläner, Hofbrau, Krombacher, Bitburger nebo Sapporo.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL