Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho komentátora

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Uplynulý týden očima šéfredaktorky. A zvířátko nakonec

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

171. výročí první várky „plzně" se slavilo i v Hanoji

17.11.2013
171. výročí první várky „plzně se slavilo i v Hanoji

Autor: Archív

Popisek: Pivo, ilustrační foto

Od října probíhají oslavy uvaření první várky Pilsner Urquell po celé České republice. Slavilo se ale i v dalekém Vietnamu.

Hanojská Pilsner Urquell Original Restaurant, první na asijském kontinentě, připravila pro své hosty u této příležitosti slavnostní večer. Ve Vietnamu obliba plzeňského piva stále roste, a to i díky aktivitám této restaurace, kterou ocenily také elitní The Vietnam Economic Times.

Největší zájem je o smažený sýr a dršťkovou polévku

Pilsner Urquell je ve Vietnamu velmi úspěšný, za posledních pět let ho sem Plzeňský Prazdroj vyvezl téměř 8 tisíc hl. Stejně tak stoupá i popularita hanojského Pilsner Urquell Original Restaurantu, prvního z tohoto konceptu na asijském kontinentě. Od jejího otevření v srpnu 2011 se zde vyčepovalo téměř tisíc hl plzeňského a hosté tu průměrně denně vypijí 400 piv.

Právě v PUORce „Hoavien“ v Hanoji uspořádali po českém vzoru oslavu výročí první várky Pilsner Urquell. Na akci dorazily nejen osobnosti z řad velvyslanců, členů diplomatického sboru apracovníků zahraničních organizací, ale také řada vietnamských celebrit. Na hosty čekalo skvěle ošetřené pivo, příběh o jeho vzniku a soutěž o láhve Pilsner Urquell.

„Mnozí hosté naší restaurace studovali, pracovali a žili v České republice a rádi na ni vzpomínají. Někteří naši hosté přijdou 4 krát i 5 krát týdně.  Snažíme se plzeňské pivo doplňovat i českou kuchyní. Nabízíme řadu tradičních českých jídel, od párků až po bramboráky. Největší zájem je o smažený sýr a dršťkovou polévku,“ říká majitel restaurace Ngo Hong Chuyen, který sám studoval v Čechách a k českému pivu má opravdu vřelý vztah. Pravidelně sleduje novinky na webu Pilsner Urquell a stále vymýšlí akcena podporu zlatého ležáku ve Vietnamu. Při otevření restaurace si pozval k proškolení personálu staršího obchodního sládka Václava Berku a i připojení se k oslavám první várky dokazuje jeho vřelý vztah k pivu Pilsner Urquell a jeho historii.

Nejoblíbenější čepované pivo

Ale plzeňské pivo neboduje jenom u konzumentů, The Vietnam Economic Times, nejprestižnější tamní titul s finanční a ekonomickou tématikou ve Vietnamu, letos ocenil plzeňské pivo v hanojské PUORce titulem “Nejoblíbenější čepované pivo“, a to v ostré konkurenci dalších importovaných značek na vietnamském trhu, jako například Budvar, Pauläner, Hofbrau, Krombacher, Bitburger nebo Sapporo.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace