Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Knižní recenze

Knižní recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Osudová jedenáctka. Vybírejte název piva pro Šumavu!

15.11.2013
Osudová jedenáctka. Vybírejte název piva pro Šumavu!

Foto: Archív

Popisek: Pivo, ilustrační foto

Třicítka lesníků vybrala to pravé pivo pro Šumavu. Každý teď může rozhodnout o jeho jméně. Poprvé se bude čepovat před Vánocemi v nově opravené restauraci na Březníku u Modravy.Degustace

Stalo se 11. 11. v 11 hodin. Osudový moment pro celou Šumavu! Třicítka šumavských lesníků se chystá vybírat to pravé pivo pro Šumavu. Pivo, které se bude čepovat výhradně v PARK restaurantech, tedy restauracích, které provozuje Správa Národního parku Šumava. A jaké jiné pivo mohli tito největší znalci života na Šumavě vybrat?! Pro ten den osudovou JEDENÁCTKU. Plzenskenovinky.cz informoval Pavel Pechoušek, tiskový mluvčí Správy NP a CHKO Šumava.

Návštěvníkům Šumavy bude nově vybrané pivo dělat samou radost

„Jedná se o světlý ležák vyrobený z čistě přírodních surovin. Ze světlých sladů a z chmele tří typů, žateckého poloraného červeňáku a odrůdy Sládek a Premiant. Pivo má střední plnost lehčího charakteru s výraznou hořkostí a hustou pěnou. Hodí se ke všem druhům mas,“ popisuje vlastnosti piva Dagmar Vlková, sládková pivovaru Dudák.

Právě v tomto největším pošumavském pivovaru lesníci vybírali. Degustovali piva, která se zde vaří. Hodnotili chuť, barvu, pěnu i spoustu dalších ukazatelů. Ze slepých vzorků nakonec vzešel jasný vítěz.

„Degustace byla zaměřená na charakter a celkový dojem. Teď se bude ladit intenzita hořkosti a plnosti chutí. Věřím, že návštěvníkům Šumavy bude nově vybrané pivo dělat samou radost a kvůli němu se budou do šumavské přírody často vracet,“ uvádí s úsměvem Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.

První várka bude přichystaná před Vánocemi, kdy se slavnostně otevře nově opravená hospůdka v hájence na Březníku u Modravy. Podle zájmu se začne prodávat i v lahvové podobě s originální etiketou. Společně se šumavskou jedenáctkou, která zatím nemá své jméno, tu bude na čepu i borůvkový speciál ze stejného pivovaru.

O tom jak se bude šumavskými lesníky vybraná jedenáctka jmenovat, může rozhodnout každý. „Tipy na jméno pro šumavské pivo, mohou všichni zasílat na email – zc.avamuspn@avamus , nebo na adresu Jiří Kvapil, 1.máje 260, 385 01 Vimperk. Na obálku je nutné napsat heslo - Pivo pro Šumavu “ uvádí Pavel Pechoušek, mluvčí Správy NP a CHKO Šumava.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace