Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Silvestrovské vepřobraní v Pardubicích: Tradiční pochoutky přilákaly stovky návštěvníků

04.01.2024
Silvestrovské vepřobraní v Pardubicích: Tradiční pochoutky přilákaly stovky návštěvníků

Foto: Fine Gusto (stejně jako v článku). Autor: Jaroslava Mudrunková

Popisek: Silvestrovské vepřobraní

Poslední den roku se na pardubickém náměstí Republiky uskutečnil první ročník akce nazvané Silvestrovské vepřobraní. Hlavním cílem hodů bylo zpříjemnit návštěvníkům čekání na Nový rok.

Vepřobraní, které by se mohlo stát novou místní tradicí, uspořádal klub Everything společně s podniky Fine Gusto a Maso Francouz.

Řezníci se hřáli v sauně

Pro řezníky, kteří ve stáncích maso připravovali, byla po celou dobu akce k dispozici sauna, která sloužila pro ohřátí ve studeném počasí a relaxaci během náročné a dlouhé směny. Mnozí z nich strávili na nohou celých čtyřiadvacet hodin. Kdo z nich se nechtěl zahřát, mohl si nabídnout točenou zmrzlinu, která byla součástí dezertu, alpského trhance.

 

Silvestrovské vepřobraní

Začátek nové tradice

Klasické české vepřové pochoutky, ovar, jitrnice i guláš a také ty méně obvyklé, jako pikantní trhané nebo sušené maso ochutnalo na pardubickém náměstí několik stovek zájemců.

„První ročník Silvestrovského vepřobraní hodnotíme jako velmi povedený. Akce se zúčastnilo opravdu hodně lidí a myslím, že jsme jim pěkným způsobem zpříjemnili čekání na první den roku 2024. Rádi bychom z toho udělali tradici a akci pořádali každý rok,“ neskrýval spokojenost Pavel Doležal z pořádající firmy Fine Gusto.

Vložil: Markéta Vančová