Silvestrovské vepřobraní v Pardubicích: Tradiční pochoutky přilákaly stovky návštěvníků
04.01.2024
Foto: Fine Gusto (stejně jako v článku). Autor: Jaroslava Mudrunková
Popisek: Silvestrovské vepřobraní
Poslední den roku se na pardubickém náměstí Republiky uskutečnil první ročník akce nazvané Silvestrovské vepřobraní. Hlavním cílem hodů bylo zpříjemnit návštěvníkům čekání na Nový rok.
Vepřobraní, které by se mohlo stát novou místní tradicí, uspořádal klub Everything společně s podniky Fine Gusto a Maso Francouz.
Řezníci se hřáli v sauně
Pro řezníky, kteří ve stáncích maso připravovali, byla po celou dobu akce k dispozici sauna, která sloužila pro ohřátí ve studeném počasí a relaxaci během náročné a dlouhé směny. Mnozí z nich strávili na nohou celých čtyřiadvacet hodin. Kdo z nich se nechtěl zahřát, mohl si nabídnout točenou zmrzlinu, která byla součástí dezertu, alpského trhance.
Silvestrovské vepřobraní
Začátek nové tradice
Klasické české vepřové pochoutky, ovar, jitrnice i guláš a také ty méně obvyklé, jako pikantní trhané nebo sušené maso ochutnalo na pardubickém náměstí několik stovek zájemců.
„První ročník Silvestrovského vepřobraní hodnotíme jako velmi povedený. Akce se zúčastnilo opravdu hodně lidí a myslím, že jsme jim pěkným způsobem zpříjemnili čekání na první den roku 2024. Rádi bychom z toho udělali tradici a akci pořádali každý rok,“ neskrýval spokojenost Pavel Doležal z pořádající firmy Fine Gusto.
Vložil: Markéta Vančová