Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Volby 2017

Žhavá část kampaně se blíží

Letošní Karlovy Vary

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Kultura

Kultura

Pojďme se bavit: Je tu hudba, film, knihy, výstavy, nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Soutěž Regionální potravina ocenila v Pardubickém kraji džem, klobásky či pecen chleba

25.05.2015
Soutěž Regionální potravina ocenila v Pardubickém kraji džem, klobásky či pecen chleba

Autor: Pardubický kraj

Popisek: Porota hodnotí regionální potraviny.

Celkem osm výrobků s výjimečnou kvalitou a chutí z Pardubického kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015.

O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 114 produktů od 36 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 45 výrobků v kategorii masné výroby tepelně opracované včetně uzených mas.

„Nesmírně si vážíme toho, že roste zájem výrobců o tuto soutěž a také spotřebitelů o oceněné výrobky,“ uvedl krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil. Výrobky hodnotily dvě komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Hlavně pekařům se daří

Podle slov regionálního koordinátora Vladimíra Šabaty, ředitele společnosti Agrovenkov, o. p. s., měla komise velmi obtížnou práci: „Přihlášené výrobky se vyznačovaly vysokou kvalitou, zejména v kategorii pekařské výrobky byly velmi vyrovnané. Velký počet přihlášených výrobců a výrobků do soutěže jasně naznačuje, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší výrobky.“

K udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise osm výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Oceněný výrobek a výrobce:

1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

Sloupnická uzená krkovička

Řeznictví Sloupnice s. r. o., Dolní Sloupnice

2.

Masné výrobky trvanlivé

Horské klobásky

Uzeniny Kořínek s. r. o., Pardubice

3.

Sýry včetně tvarohu

Pařený kravský sýr

Mlékárna Licibořice – Marie Černilová Licibořice

4.

Mléčné výrobky ostatní

Choceňská snídaně se sýrem

Choceňská mlékárna s. r. o., Choceň

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Farmářův pecen

Pekařství a cukrářství Sázava,s. r. o., Lanškroun

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Cena nebyla udělena

7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Gabík jahoda – farmářský nektar

Nature Notea,s. r. o.

8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Džem: Rebarbora s vanilkovým luskem

Michaela Naumecová, Sobětuchy - Vrcha

9.

Ostatní

Med květový

Dominik Láznička, Přelovice, Lázně Bohdaneč

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku.

V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond.

Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na .

Vložil: Lucie Bartoš

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace