Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
MFF Karlovy Vary 2019

MFF Karlovy Vary 2019

Hvězdy, hvězdičky, róby, filmy i drsná kritika

Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Filmové stopy

Filmové stopy

Zajímá vás, jak teď vypadá fabrika z filmu Marečku, podejte mi pero? Reportáže z míst, kde se natáčely kinohity

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Konec plastových talířů a dovozu ve varnách. Kraj vybudoval pro gymnázium za 18 miliónů novou kuchyň, na její otevření se přišel podívat i hejtman

06.09.2017
Konec plastových talířů a dovozu ve varnách. Kraj vybudoval pro gymnázium za 18 miliónů novou kuchyň, na její otevření se přišel podívat i hejtman

Autor: Pardubický kraj

Popisek: Hejtman Martin Netolický obhlíží novou kuchyň gymnázia

Studenti a učitelé pardubického gymnázia Mozartova se poslední tři měsíce minulého školního roku museli obejít bez jídelny a kuchyně. Obědy se na školu dočasně dovážely a vydávaly na plastových talířích. S novým školním rokem se otevřel moderní stravovací provoz, který na škole vybudoval její zřizovatel, Pardubický kraj.

„Budova tohoto gymnázia na pardubickém sídlišti Polabiny sice nepatří v porovnání s jinými středními školami k nejstarším, ale stav kuchyně i rozvodů už nutně vyžadovaly rekonstrukci, protože jídelna neodpovídala potřebám školy. Pardubický kraj do její rekonstrukce investoval ze svého rozpočtu více než 18 milionů korun. Polovina částky šla na stavbu a polovina na vybavení,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Moderní gastrotechnologie

Gymnázium, které si letos připomíná 20 let své existence, tak dostalo od zřizovatele dárek v podobě jednoho z nejmodernějších stravovacích provozů v Pardubickém kraji. „Ve školní kuchyni se změnily dispozice jednotlivých částí tak, aby odpovídaly modernímu provozu i jeho zázemí. Kromě výměny všech rozvodů vody a elektřiny byla vyřešena i vzduchotechnika v prostoru celé jídelny, všude jsou nové podlahy a také moderní gastrotechnologie,“ popsal novinky1. náměstek hejtmana pro majetek a investice Roman Línek. 

Pětiměsíční rekonstrukce mohla využít jen dva prázdninové měsíce, zbytek zasáhl do běžného školního provozu. „Škole naštěstí připravovala obědy nedaleká školní kuchyně Základní školy Npor. Eliáše. Školní jídelny si v případě potřeby vycházejí vstříc, teď například rekonstruuje provoz Základní škola na Dubině a dováží obědy z Univerzity Pardubice,“ popsal praxi radní pro školství Bohuslav Bernášek.

Jídlo odebírá také ZŠ i senioři 

„V jídelně se denně vaří více než 500 obědů, jídla odebírá i Základní škola NOE Pardubice a v rámci doplňkové činnosti vycházíme vstříc zájmu seniorů z polabinského sídliště. Na výběr je ze dvou jídel včetně salátového baru. Spolu s vedením školní jídelny se snažíme přibližovat moderním stravovacím trendům s důrazem na zdravou výživu. V maximální možné míře využíváme dodavatele surovin z Pardubického kraje, kteří jsou zárukou kvalitních a čerstvých potravin,“ řekl ředitel gymnázia Marek Výborný, který ocenil přístup a vstřícnost Pardubického kraje při této investiční akci.

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh na .     

Komerční sdělení

Vložil: Anička Vančová

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace