Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Víte, jak by měl vypadat opradu dobrý chleba? Pekaři to předvedou na pardubickém výstavišti

07.06.2017
Víte, jak by měl vypadat opradu dobrý chleba? Pekaři to předvedou na pardubickém výstavišti

Foto: svazpekaru.cz

Popisek: Národní soutěž Chléb roku 2017

Svaz pekařů a cukrářů v ČR si vás dovoluje pozvat na tradiční slavnost a největší pekařskou akci v letošním roce: Dny chleba 2017, která se koná dne 8. června v Pardubicích, na výstavišti IDEON.

V rámci již 23. ročníku největší pekařské slavnosti v České republice proběhne národní soutěž kvality Chléb roku 2017. Zároveň se zde koná velká výstava dodavatelů pekárenského oboru a odborný seminář, zaměřený na moderní technologické postupy a trendy při výrobě chleba v 21. století. Významné potravinářské akce, zaměřené na podporu kvalitního českého chleba, se zúčastní více než čtyři stovky potravinářských odborníků a pozvaných hostů.

Program akce:
10.00 – 16.00   Prohlídka výstavy a soutěžních chlebů
11.00                 Slavnostní zahajovací ceremoniál, akt svěcení chleba
13.00 – 16.00   Odborný seminář „Moderní trendy výroby chleba v 21. století“
18.00                 Vyhlášení výsledků soutěže Chléb roku 2017 na pardubickém zámku

Svěcení chleba

Svěcení chleba

Národní soutěž Chléb roku

Prestižní soutěž probíhá v kategoriích:

„Konzumní chléb roku“, který se vyrábí na průmyslových linkách
Řemeslný chléb roku“, kde při výrobě převažuje ruční podíl práce
„Chléb bez hranic“, která je určena pro rychle rostoucí tržní segment speciálních druhů chleba.

Kvalitu chleba bude hodnotit v každé kategorii sedm zkušených odborníků z pekařského oboru, kteří byli certifikováni nezávislou senzorickou laboratoří. Jakost chleba se posuzuje podle propracovaného stobodového systému ukazatelů, kde se hodnotí:
vzhled, tvar, objem, kůrka, barva, vůně, střídka a chuť chleba.

Výstava dodavatelů

Výstava dodavatelů

Strategickým partnerem soutěže je již poosmé Tesco Stores ČR, a. s., v jehož prodejnách budou vítězné a oceněné chleby nabízeny zákazníkům.

Svaz pekařů a cukrářů v České republice je významné potravinářské profesní sdružení, které hájí zájmy a podporuje činnost firem, podnikajících v pekařském a cukrářském oboru. V současné době sdružuje 120 členů – pekáren a cukráren, dodavatelů strojního zařízení, surovin a služeb pro tyto obory a potravinářských škol. Více informací na www.svazpekaru.cz. Podrobné informace o chlebu jsou k dispozici na osvětovém webu www.chlebnasvezdejsi.cz

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL