Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Víte, jak by měl vypadat opradu dobrý chleba? Pekaři to předvedou na pardubickém výstavišti

07.06.2017
Víte, jak by měl vypadat opradu dobrý chleba? Pekaři to předvedou na pardubickém výstavišti

Autor: svazpekaru.cz

Popisek: Národní soutěž Chléb roku 2017

Svaz pekařů a cukrářů v ČR si vás dovoluje pozvat na tradiční slavnost a největší pekařskou akci v letošním roce: Dny chleba 2017, která se koná dne 8. června v Pardubicích, na výstavišti IDEON.

V rámci již 23. ročníku největší pekařské slavnosti v České republice proběhne národní soutěž kvality Chléb roku 2017. Zároveň se zde koná velká výstava dodavatelů pekárenského oboru a odborný seminář, zaměřený na moderní technologické postupy a trendy při výrobě chleba v 21. století. Významné potravinářské akce, zaměřené na podporu kvalitního českého chleba, se zúčastní více než čtyři stovky potravinářských odborníků a pozvaných hostů.

Program akce:
10.00 – 16.00   Prohlídka výstavy a soutěžních chlebů
11.00                 Slavnostní zahajovací ceremoniál, akt svěcení chleba
13.00 – 16.00   Odborný seminář „Moderní trendy výroby chleba v 21. století“
18.00                 Vyhlášení výsledků soutěže Chléb roku 2017 na pardubickém zámku

Svěcení chleba

Svěcení chleba

Národní soutěž Chléb roku

Prestižní soutěž probíhá v kategoriích:

„Konzumní chléb roku“, který se vyrábí na průmyslových linkách
Řemeslný chléb roku“, kde při výrobě převažuje ruční podíl práce
„Chléb bez hranic“, která je určena pro rychle rostoucí tržní segment speciálních druhů chleba.

Kvalitu chleba bude hodnotit v každé kategorii sedm zkušených odborníků z pekařského oboru, kteří byli certifikováni nezávislou senzorickou laboratoří. Jakost chleba se posuzuje podle propracovaného stobodového systému ukazatelů, kde se hodnotí:
vzhled, tvar, objem, kůrka, barva, vůně, střídka a chuť chleba.

Výstava dodavatelů

Výstava dodavatelů

Strategickým partnerem soutěže je již poosmé Tesco Stores ČR, a. s., v jehož prodejnách budou vítězné a oceněné chleby nabízeny zákazníkům.

Svaz pekařů a cukrářů v České republice je významné potravinářské profesní sdružení, které hájí zájmy a podporuje činnost firem, podnikajících v pekařském a cukrářském oboru. V současné době sdružuje 120 členů – pekáren a cukráren, dodavatelů strojního zařízení, surovin a služeb pro tyto obory a potravinářských škol. Více informací na www.svazpekaru.cz. Podrobné informace o chlebu jsou k dispozici na osvětovém webu www.chlebnasvezdejsi.cz

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace