Víte, jak se připravuje divoký králík na švestkách? Vychází výborná inspirace pro milovníky zvěřiny, kuchařka Speciality ze zvěřiny. Jeden recept na ochutnávku zveřejňujeme
01.12.2016
Foto: Google Art
Popisek: Obraz autora Adriaena van Utrechta; ilustrační foto
Zvěřina kdysi bývala nejčastějším masem v kuchyni a hlavním zdrojem živin z celkového příjmu. Postupem času se její využití začalo pomalu, ale jistě vytrácet a dnes se s ní setkáme, jako s pochoutkou, pouze při výjimečných situacích. O tom, že zvěřinu lze připravit na spousty chutných pokrmů, vás přesvědčí i kuchařka Speciality ze zvěřiny.
Kuchařka Speciality ze zvěřiny vychází v edici Svět myslivosti, vydává nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce, s. r. o., Kostelec nad Černými lesy. V právě vydávané kuchařské knize naleznete nejen mnoho chutných receptů ze zvěřiny, ale i báječnou inspiraci, jak v kuchyni na zvěřinu a co se z ní dá všechno chutného uvařit. Třeba již na letošní vánoční stůl.
216 chutných receptů
Kuchařská kniha je dělená do tří sekcí, a to na předkrmy, polévky a hlavní chody. Celkem obsahuje 216 chutných receptů. Většina z nich je doprovázena krásnými, barevnými, velkoformátovými fotografiemi. V knize nechybí ani základní návody a způsoby, kterými se dá zvěřina upravovat. Pokud si nejste jistí, jaké víno se k určitému pokrmu hodí, v knize je i doporučení od sommeliéra.
Nejobsáhlejší a nejdůležitější kapitola o přípravě hlavních chodů obsahuje spousty receptů ze srnčího, divočáka, jelena, daňka, muflona, zajíce, bažanta či divoké kachny. Ke každému je připsána doporučená příloha a rada, jaké víno je k vybranému pokrmu nejvhodnější.
Na závěr kapitola o dezertech, sladké tečce
Velmi zdařilým bonusem na závěr knihy je kapitola o dezertech, sladké tečce na závěr zvěřinového hodování. Pro někoho to může být překvapení, ale autoři knihy Speciality ze zvěřiny vás jednoznačně přesvědčí, že i zvěřinové menu může být chutně doplněné vynikajícími dezerty.
Knihu Speciality ze zvěřiny sepsalo trio autorů Jiří Poláček, Blanka Poláčková a Dalibor Pačes. Kniha je v prodeji za 650 Kč, a dokonce si lze vybrat mezi zelenou a hnědou variantou knihy. Knihu lze objednat na: http://www.specialityzezveriny.cz
Vložil: Anička Vančová