Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Víte, jak se připravuje divoký králík na švestkách? Vychází výborná inspirace pro milovníky zvěřiny, kuchařka Speciality ze zvěřiny. Jeden recept na ochutnávku zveřejňujeme

01.12.2016
Víte, jak se připravuje divoký králík na švestkách? Vychází výborná inspirace pro milovníky zvěřiny, kuchařka Speciality ze zvěřiny. Jeden recept na ochutnávku zveřejňujeme

Foto: Google Art

Popisek: Obraz autora Adriaena van Utrechta; ilustrační foto

Zvěřina kdysi bývala nejčastějším masem v kuchyni a hlavním zdrojem živin z celkového příjmu. Postupem času se její využití začalo pomalu, ale jistě vytrácet a dnes se s ní setkáme, jako s pochoutkou, pouze při výjimečných situacích. O tom, že zvěřinu lze připravit na spousty chutných pokrmů, vás přesvědčí i kuchařka Speciality ze zvěřiny.

Kuchařka Speciality ze zvěřiny vychází v edici Svět myslivosti, vydává nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce, s. r. o., Kostelec nad Černými lesy. V právě vydávané kuchařské knize naleznete nejen mnoho chutných receptů ze zvěřiny, ale i báječnou inspiraci, jak v kuchyni na zvěřinu a co se z ní dá všechno chutného uvařit. Třeba již na letošní vánoční stůl.

216 chutných receptů

Kuchařská kniha je dělená do tří sekcí, a to na předkrmy, polévky a hlavní chody. Celkem obsahuje 216 chutných receptů. Většina z nich je doprovázena krásnými, barevnými, velkoformátovými fotografiemi. V knize nechybí ani základní návody a způsoby, kterými se dá zvěřina upravovat. Pokud si nejste jistí, jaké víno se k určitému pokrmu hodí, v knize je i doporučení od sommeliéra.

Nejobsáhlejší a nejdůležitější kapitola o přípravě hlavních chodů obsahuje spousty receptů ze srnčího, divočáka, jelena, daňka, muflona, zajíce, bažanta či divoké kachny. Ke každému je připsána doporučená příloha a rada, jaké víno je k vybranému pokrmu nejvhodnější.

Na závěr kapitola o dezertech, sladké tečce

Velmi zdařilým bonusem na závěr knihy je kapitola o dezertech, sladké tečce na závěr zvěřinového hodování. Pro někoho to může být překvapení, ale autoři knihy Speciality ze zvěřiny vás jednoznačně přesvědčí, že i zvěřinové menu může být chutně doplněné vynikajícími dezerty.

Knihu Speciality ze zvěřiny sepsalo trio autorů Jiří Poláček, Blanka Poláčková a Dalibor Pačes. Kniha je v prodeji za 650 Kč, a dokonce si lze vybrat mezi zelenou a hnědou variantou knihy.  Knihu lze objednat na: http://www.specialityzezveriny.cz

Vložil: Anička Vančová