Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Volby 2017

Žhavá část kampaně se blíží

Letošní Karlovy Vary

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Kultura

Kultura

Pojďme se bavit: Je tu hudba, film, knihy, výstavy, nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Víte, jak se připravuje divoký králík na švestkách? Vychází výborná inspirace pro milovníky zvěřiny, kuchařka Speciality ze zvěřiny. Jeden recept na ochutnávku zveřejňujeme

01.12.2016
Víte, jak se připravuje divoký králík na švestkách? Vychází výborná inspirace pro milovníky zvěřiny, kuchařka Speciality ze zvěřiny. Jeden recept na ochutnávku zveřejňujeme

Autor: Google Art

Popisek: Obraz autora Adriaena van Utrechta; ilustrační foto

Zvěřina kdysi bývala nejčastějším masem v kuchyni a hlavním zdrojem živin z celkového příjmu. Postupem času se její využití začalo pomalu, ale jistě vytrácet a dnes se s ní setkáme, jako s pochoutkou, pouze při výjimečných situacích. O tom, že zvěřinu lze připravit na spousty chutných pokrmů, vás přesvědčí i kuchařka Speciality ze zvěřiny.

Kuchařka Speciality ze zvěřiny vychází v edici Svět myslivosti, vydává nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce, s. r. o., Kostelec nad Černými lesy. V právě vydávané kuchařské knize naleznete nejen mnoho chutných receptů ze zvěřiny, ale i báječnou inspiraci, jak v kuchyni na zvěřinu a co se z ní dá všechno chutného uvařit. Třeba již na letošní vánoční stůl.

216 chutných receptů

Kuchařská kniha je dělená do tří sekcí, a to na předkrmy, polévky a hlavní chody. Celkem obsahuje 216 chutných receptů. Většina z nich je doprovázena krásnými, barevnými, velkoformátovými fotografiemi. V knize nechybí ani základní návody a způsoby, kterými se dá zvěřina upravovat. Pokud si nejste jistí, jaké víno se k určitému pokrmu hodí, v knize je i doporučení od sommeliéra.

Nejobsáhlejší a nejdůležitější kapitola o přípravě hlavních chodů obsahuje spousty receptů ze srnčího, divočáka, jelena, daňka, muflona, zajíce, bažanta či divoké kachny. Ke každému je připsána doporučená příloha a rada, jaké víno je k vybranému pokrmu nejvhodnější.

Na závěr kapitola o dezertech, sladké tečce

Velmi zdařilým bonusem na závěr knihy je kapitola o dezertech, sladké tečce na závěr zvěřinového hodování. Pro někoho to může být překvapení, ale autoři knihy Speciality ze zvěřiny vás jednoznačně přesvědčí, že i zvěřinové menu může být chutně doplněné vynikajícími dezerty.

Knihu Speciality ze zvěřiny sepsalo trio autorů Jiří Poláček, Blanka Poláčková a Dalibor Pačes. Kniha je v prodeji za 650 Kč, a dokonce si lze vybrat mezi zelenou a hnědou variantou knihy.  Knihu lze objednat na: http://www.specialityzezveriny.cz

Vložil: Anička Vančová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace