Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho komentátora

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Uplynulý týden očima šéfredaktorky. A zvířátko nakonec

Zmizelí Češi

Zmizelí Češi

René Flášar pátrá po osudech zmizelých, kteří se již dávno ztratili i z policejních svodek

Sex, pivo a rokenrol

Sex, pivo a rokenrol

Rockové příběhy; ve spolupráci s časopisem Rock´n ´all

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Olomoucký primátor si pod širým nebem připravil steak z halibuta. Za asistence Zdeňka Pohlreicha

19.05.2015
Olomoucký primátor si pod širým nebem připravil steak z halibuta. Za asistence Zdeňka Pohlreicha

Autor: olomouc.eu

Popisek: Zvládne primátor steak z halibuta?

FOTOGALERIE Tisíce lidí se vypravily na gastronomický festival v Olomouci, který se jmenuje Garden Food Festival. Například primátor města ale nezůstal jen u koukání a koštování, sám pomyslně nasadil kuchařský čepec. Dorazil i „televizní šéfkuchař“ Zdeněk Pohlreich.

Slunečný víkend přilákal do Smetanových sadů v Olomouci na deset tisíc milovníků dobrého jídla a pití. Sedm desítek vystavovatelů z řad restaurací, producentů potravin, regionálních výrobců a značek se zde představilo v rámci prvního ročníku Garden Food Festivalu.

Kuchařský duel dvou politiků

„Těší mě, že premiéra festivalu sklidila v Olomouci obrovský úspěch. Po těchto zkušenostech jsem určitě nakloněn myšlence, aby organizátoři ve svém záměru pokračovali také v příštím roce či dalších letech,“ řekl primátor Antonín Staněk, který nad festivalem převzal záštitu a stal se také jedním z aktérů dění.

Na pódiu si v rámci sobotního programu vyzkoušel přípravu pokrmu v duelu s hejtmanem Jiřím Rozbořilem. Pod vedením šéfkuchaře Romana Loubala připravovali steak z halibuta. „Byl to příjemný zážitek, posuzoval se výsledek i estetika na talíři,“ popsal svůj pocit z netradičního vaření před zraky diváků primátor Staněk.

Zvučná jména v metropoli Olomouckého kraje

Během celého víkendu si ve Smetanových sadech přišli na své milovníci klasických jídel i odvážlivci, kteří se nebojí experimentů. Návštěvníci ochutnali tradiční i moderní gastronomii, seznámili se s novými trendy ve vaření a vyzkoušeli za dostupné ceny jídla z restaurací, které patří k regionální špičce.

Na festivalu se jako hosté podíleli mimo jiné Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař, majitel restaurací, podnikatel, moderátor televizních show, autor několika kuchařských knih. Také Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron v Praze. Olomouc zastoupil Jaroslav Klár, šéfkuchař zdejší restaurace Lobster a další. Ženské pokolení reprezentovala Česká Miss 2008 Eliška Bučková.

Hmyz na talíři?

Diváky pobavila nekonvenční show Tomáše Nového, který nabídl odvážlivcům ty nejpálivější papričky. Marek Váňa ukázal, že vaření je věda a Jarda Klár se v duelu postavil hlavní hvězdě festivalu, Zdeňkovi Pohlreichovi. Moderním pohledem na budoucnost gastronomie se blýskl Hmyz na talíři, který nabídl ochutnávku hmyzích specialit.

Cílem Garden Food Festival je, slovy organizátorů, být ojedinělou akce svého druhu, která představí nejen nové trendy v gastronomii, zajímavé koncepty restaurací a špičkové kuchaře, ale také produkty místních farmářů a regionálních výrobců potravin. Jedním z cílů festivalu je totiž ukázat veřejnosti, že v Olomouckém kraji je řada kvalitních producentů, provozovatelů restaurací a kuchařů, kteří svou práci dělají na špičkové úrovni.

Milovníci dobrého jídla a pití budou mohli na tomto velkém pikniku v parku možnost za dostupné ceny ochutnat vybrané delikatesy, exotické i místní speciality a kvalitní nápoje. 

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na .

Vložil: Lucie Bartoš

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace