Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Olomoucký primátor si pod širým nebem připravil steak z halibuta. Za asistence Zdeňka Pohlreicha

19.05.2015
Olomoucký primátor si pod širým nebem připravil steak z halibuta. Za asistence Zdeňka Pohlreicha

Foto: olomouc.eu

Popisek: Zvládne primátor steak z halibuta?

FOTOGALERIE Tisíce lidí se vypravily na gastronomický festival v Olomouci, který se jmenuje Garden Food Festival. Například primátor města ale nezůstal jen u koukání a koštování, sám pomyslně nasadil kuchařský čepec. Dorazil i „televizní šéfkuchař“ Zdeněk Pohlreich.

Slunečný víkend přilákal do Smetanových sadů v Olomouci na deset tisíc milovníků dobrého jídla a pití. Sedm desítek vystavovatelů z řad restaurací, producentů potravin, regionálních výrobců a značek se zde představilo v rámci prvního ročníku Garden Food Festivalu.

Kuchařský duel dvou politiků

„Těší mě, že premiéra festivalu sklidila v Olomouci obrovský úspěch. Po těchto zkušenostech jsem určitě nakloněn myšlence, aby organizátoři ve svém záměru pokračovali také v příštím roce či dalších letech,“ řekl primátor Antonín Staněk, který nad festivalem převzal záštitu a stal se také jedním z aktérů dění.

Na pódiu si v rámci sobotního programu vyzkoušel přípravu pokrmu v duelu s hejtmanem Jiřím Rozbořilem. Pod vedením šéfkuchaře Romana Loubala připravovali steak z halibuta. „Byl to příjemný zážitek, posuzoval se výsledek i estetika na talíři,“ popsal svůj pocit z netradičního vaření před zraky diváků primátor Staněk.

Zvučná jména v metropoli Olomouckého kraje

Během celého víkendu si ve Smetanových sadech přišli na své milovníci klasických jídel i odvážlivci, kteří se nebojí experimentů. Návštěvníci ochutnali tradiční i moderní gastronomii, seznámili se s novými trendy ve vaření a vyzkoušeli za dostupné ceny jídla z restaurací, které patří k regionální špičce.

Na festivalu se jako hosté podíleli mimo jiné Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař, majitel restaurací, podnikatel, moderátor televizních show, autor několika kuchařských knih. Také Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron v Praze. Olomouc zastoupil Jaroslav Klár, šéfkuchař zdejší restaurace Lobster a další. Ženské pokolení reprezentovala Česká Miss 2008 Eliška Bučková.

Hmyz na talíři?

Diváky pobavila nekonvenční show Tomáše Nového, který nabídl odvážlivcům ty nejpálivější papričky. Marek Váňa ukázal, že vaření je věda a Jarda Klár se v duelu postavil hlavní hvězdě festivalu, Zdeňkovi Pohlreichovi. Moderním pohledem na budoucnost gastronomie se blýskl Hmyz na talíři, který nabídl ochutnávku hmyzích specialit.

Cílem Garden Food Festival je, slovy organizátorů, být ojedinělou akce svého druhu, která představí nejen nové trendy v gastronomii, zajímavé koncepty restaurací a špičkové kuchaře, ale také produkty místních farmářů a regionálních výrobců potravin. Jedním z cílů festivalu je totiž ukázat veřejnosti, že v Olomouckém kraji je řada kvalitních producentů, provozovatelů restaurací a kuchařů, kteří svou práci dělají na špičkové úrovni.

Milovníci dobrého jídla a pití budou mohli na tomto velkém pikniku v parku možnost za dostupné ceny ochutnat vybrané delikatesy, exotické i místní speciality a kvalitní nápoje. 

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na .

Vložil: Lucie Bartoš