Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosář Ely Novákové

TV glosář Ely Novákové

Co budou dávat v bedně? Víme

Rozhovory na okraji (nejen) od pana Lovčího z Plas

Rozhovory na okraji (nejen) od pana Lovčího z Plas

Zpovídaným je vždy někdo zajímavý a inspirativní, jenž ale... nežije v metropoli

Pražská doprava

Pražská doprava

Zajímavosti i aktuality

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A nově i ty televizní

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Recenze

Recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Nechcete se vzdát popíjení zlatého moku ani v zimě a přitom se zahřát? Víme, jak na to

18.12.2013
Nechcete se vzdát popíjení zlatého moku ani v zimě a přitom se zahřát? Víme, jak na to

Autor: Archív

Popisek: Pivo, ilustrační foto

V chladných zimních dnech není nad horký nápoj. Proto pivovar Zubr pro tuto zimu připravil pro milovníky piva horkou variantu letní novinky Hot Cider Mix.

Novinka je určena těm, kdo se ani v zimě nechtějí vzdát piva a zároveň se chtějí pořádně zahřát. Hot Cider Mix bude možné ochutnat ve vybraných restauracích, na vánočních trzích v Přerově i na sjezdovkách v beskydských lyžařských areálech.

Horké pivní nápoje sice nepatří k tradičním zimním, potažmo vánočním nápojům, jejich obliba však roste, a to zejména v  zemích se silnou pivní kulturou jako je Německo nebo Rakousko. Odtud se tento trend začíná šířit i k nám. „Vůně a chuť jablek v kombinaci se skořicí patří neodmyslitelně ke koloritu Vánoc. Proto jsme připravili i horkou variantu ZUBRA Cider Mix,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru.

Hot Cider Mix si lze jednoduše připravit i doma. Mezi nezbytné ingredience patří ZUBR Cider Mix (1.5 litru), krupicový cukr (2 polévkové lžíce), hřebíček a skořice. Vše se spolu navzájem důkladně promísí a přivede do bodu varu, aby se rozvinuly a prolnuly jednotlivé chutě a aroma. Do hotového nápoje se mohou dle chuti přidat i rozinky, kousky jablka, plátky citronu či rum. Stejným způsobem se připravuje i Hot Yuzu&Limeta, jen se jako výchozí ingredience používá ZUBR Yuzu&Limeta.

ivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je součástí holdingu PMS, společně s pivovary Holba a Litovel. V letošním roce značka Zubr Gold získala ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z loňského roku.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace