Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Nechcete se vzdát popíjení zlatého moku ani v zimě a přitom se zahřát? Víme, jak na to

18.12.2013
Nechcete se vzdát popíjení zlatého moku ani v zimě a přitom se zahřát? Víme, jak na to

Foto: Archív

Popisek: Pivo, ilustrační foto

V chladných zimních dnech není nad horký nápoj. Proto pivovar Zubr pro tuto zimu připravil pro milovníky piva horkou variantu letní novinky Hot Cider Mix.

Novinka je určena těm, kdo se ani v zimě nechtějí vzdát piva a zároveň se chtějí pořádně zahřát. Hot Cider Mix bude možné ochutnat ve vybraných restauracích, na vánočních trzích v Přerově i na sjezdovkách v beskydských lyžařských areálech.

Horké pivní nápoje sice nepatří k tradičním zimním, potažmo vánočním nápojům, jejich obliba však roste, a to zejména v  zemích se silnou pivní kulturou jako je Německo nebo Rakousko. Odtud se tento trend začíná šířit i k nám. „Vůně a chuť jablek v kombinaci se skořicí patří neodmyslitelně ke koloritu Vánoc. Proto jsme připravili i horkou variantu ZUBRA Cider Mix,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru.

Hot Cider Mix si lze jednoduše připravit i doma. Mezi nezbytné ingredience patří ZUBR Cider Mix (1.5 litru), krupicový cukr (2 polévkové lžíce), hřebíček a skořice. Vše se spolu navzájem důkladně promísí a přivede do bodu varu, aby se rozvinuly a prolnuly jednotlivé chutě a aroma. Do hotového nápoje se mohou dle chuti přidat i rozinky, kousky jablka, plátky citronu či rum. Stejným způsobem se připravuje i Hot Yuzu&Limeta, jen se jako výchozí ingredience používá ZUBR Yuzu&Limeta.

ivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je součástí holdingu PMS, společně s pivovary Holba a Litovel. V letošním roce značka Zubr Gold získala ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z loňského roku.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL