Pivem České republiky je hanušovická Holba Premium
14.06.2013
Foto: Archív
Popisek: Pivo, ilustrační foto
Holba Premium z haušovického pivovaru Holba je nejlepším ležákem a stává se Pivem České republiky 2013. Rozhodli o tom odborníci v rámci degustační soutěže 17. ročníku Slavností piva v Českých Budějovicích.
Pivo Holba si ze soutěže odváží celkem dvě medaile - zlato pro Holbu Premium a bronz pro Holbu Classic.
Holba se těší velké oblibě nejen u degustátorů, ale především u konzumentů
Jde o další v řadě ocenění, která řadí Holbu mezi nejlepší piva u nás. V soutěži se utkalo celkem 284 vzorků piv z 50 pivovarů, které posuzovalo celkem 70 pivovarnických odborníků. Degustátoři hodnotili nejen chuť piva, kde Holba výrazně zabodovala, ale i jeho celkovou charakteristiku. U ryzího piva z hor shodně ocenili výborný říz a vysokou pitelnost. Způsobuje ji celková vyladěnost hanušovického piva, takže láká k dalšímu napití a delšímu posezení.
„Podařilo se navázat na sérii medailí pro naše pivo, které potvrzují jeho jedinečnost a špičkovou kvalitu. Těší nás, že jsme v silné konkurenci pivních značek dokázali zvítězit právě v prémiové kategorii ležáků,“ k úspěchu vyjadřuje ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.
Holba se těší velké oblibě nejen u degustátorů, ale především u konzumentů. Potvrdili to i jeho příznivci na jihu Čech, kde bylo u výčepu s Holbou stále plno. Všichni chtěli ochutnat ryzí pivo z hor, které se po celých 139 let vyrábí podle tradičních receptur, a tím získává svoji jedinečnost. Dnes je kvalita piva samozřejmostí, a co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost. A právě díky tomu zájem o hanušovickou Holbu každý rok roste.
Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.
Vložil: Redaktor KL