Farmářské trhy ve Frýdku-Místku okoření zabijačka
07.11.2013
Foto: romantickepobyty.cz
Popisek: Zabijačka, ilustrační foto
Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku budou ve čtvrtek 7. listopadu patřit zabijačce. Kromě tradičních výrobků a produktů se budou podávat a prodávat i tradiční zabijačkové speciality. Trhy budou pokračovat každých 14 dní.
Dopoledne, kolem desáté hodiny, bude připravena ukázka porcování prasete a až do jedné hodiny odpolední budou k dobré náladě vyhrávat muzikanti s houslemi a harmonikou.
Guláš, kýta na grilu, bramboráky, langoše nebo halušky
Zabijačkové farmářské trhy zahájí v 9 hodin primátor města Michal Pobucký. Mezi prodejci budou řezníci a uzenáři z Petřvadlu, Návsí u Jablunkova, Větřkovic, Trojanovic, ale také Krnova a Lipníku nad Bečvou. Nabízet budou ovar, zabijačkovou polévku, vařená kolena, jelita, jitrnice a další zabijačkové pochoutky.
Návštěvníci tak budou mít možnost porovnat výrobky a chutě specialit z různých oblastí. Mimo to se bude podávat také guláš, kýta na grilu, bramboráky, langoše nebo halušky se slaninou a zelím. Zapít to bude možné pivem z okolních pivovarů, svařeným vínem nebo medovinou.
Na trhu samozřejmě nebudou chybět sýry, vejce, zelenina, pečivo, řemeslné výrobky a květiny. Prodávat se budou také nože z chirurgické oceli, jejichž výborné vlastnosti zaručuje tradiční ruční výroba v kombinaci s moderní technologií.
Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek.
Termíny konání beskydských farmářských trhů:
21. 11. – ŘEMESLA
5. 12. – ADVENT
19. 12. – ADVENT
Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ! Těšíme se na ně.
Vložil: Redaktor KL