Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

V Liberci učil stolovat mistr etikety Ladislav Špaček

04.03.2014
V Liberci učil stolovat mistr etikety Ladislav Špaček

Foto: kafe.cz

Popisek: Ladislav Špaček

Stylové prostředí čtyřhvězdičkového Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci poskytlo zázemí akci věnované stolování a správné etiketě, spojené s autogramiádou Ladislava Špačka.

Seminář asistované večeře s praktickým nácvikem stolování pod vedením známého odborníka na etiketu byl určený nejen manažerům, kteří vedou obchodní jednání během pracovních večeří a obědů, ale byl otevřen všem, kdo chtějí dostát společenským pravidlům, jež se k této události vážou. Dlouholetý prezidentský mluvčí a autor mnoha knih o etiketě představil účastníkům základy dodržování dress codu, zasedacího pořádku u stolu, společenské konverzace a samotného stolování. Hosté si pochutnali na degustačním menu z dílny šéfkuchaře restaurace Benada a mohli si vyzkoušet, jak správně konzumovat běžná jídla i speciality jako jsou mořské plody.

„Pro hosty jsme připravili například gratinované šneky s rozpečenou česnekovou bagetkou nebo grilované tygří krevety s petrželovým máslem. Účastníci semináře si pochvalovali spojení dobrého jídla, erudovaného výkladu a osobního přístupu pana Ladislava Špačka.“, řekl Miroslav Souček, ředitel hotelu.

Příjemnou atmosféru večera doplnila ochutnávka francouzských vín doplněná o výklad správného držení sklenice, dekantace a degustace vína. Akci zakončila autogramiáda nejnovější knihy Ladislava Špačka věnované etiketě.

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh, v koši určitě neskončí! Na vaše unikátní zážitky čekáme na , do předmětu napište Příběh

Vložil: Redaktor KL