Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Nostalgická kavárnička Ondřeje Suchého

Nostalgická kavárnička Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Chvilka poezie

Chvilka poezie

Každý den jedna báseň v našem Literárním klubu

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Blafům v libereckých školních jídelnách definitivně odzvání. Tamní kuchaři absolvují zvláštní kurz

19.08.2015
Blafům v libereckých školních jídelnách definitivně odzvání. Tamní kuchaři absolvují zvláštní kurz

Foto: Ilustrační foto pixabay.com

Popisek: Blafy už liberecným školákům hrozit v jídelnách nebudou. Kuchaři totiž půjdou do speciálního kurzu.

Praktický kurz pro vedoucí školních jídelen a kuchaře pořádá ve čtvrtek 20. srpna Liberecký kraj. Jeho smyslem je poradit kuchařům, jak pro děti připravit neoblíbená jídla tak, aby si na nich rády pochutnaly.

Kurz má být především inspirací. Účastníci budou společně se zkušeným šéfkuchařem připravovat polévku, dva hlavní chody a dezert. Menu obsáhne neoblíbené potraviny u dětí a hlavním cílem bude je zatraktivnit. To vše samozřejmě s ohledem na spotřební koš a nejnovější poznatky výživové skladby.

Na kurzu se účastníci naučí vybírat kvalitní a vhodné suroviny, zvládnout technologický postup a přípravu oběda pro nejmenší strávníky. Vše atraktivně a navíc v rámci norem, které pro školní stravování platí. Kurz se uskuteční v prostorách Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické, v Jeronýmově ulici v Liberci.

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL