Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Knižní recenze

Knižní recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Hrachová kaše, červená řepa, špenátová polévka... Taky vám ve školní jídelně nikdy 'nejely'? Kuchaři a vedoucí školních jídelen se naučí, jak je uvařit, aby se děti nad talířem neošklíbaly

16.08.2016
Hrachová kaše, červená řepa, špenátová polévka... Taky vám ve školní jídelně nikdy 'nejely'? Kuchaři a vedoucí školních jídelen se naučí, jak je uvařit, aby se děti nad talířem neošklíbaly

Foto: kraj-lbc.cz

Popisek: Kurz vaření pro zaměstnance školních jídelen pořádá Liberecký kraj již podruhé

Kurz pro kuchaře a vedoucí školních jídelen uspořádá už podruhé Liberecký kraj. Zájemci ze všech koutů kraje dostanou poslední srpnový týden možnost naučit se uvařit jídla z potravin, které nejsou mezi dětmi příliš populární.

„V posledním prázdninovém týdnu opět pořádáme praktický kurz vaření pro zaměstnance školních jídelen v Libereckém kraji, kteří budou mít zájem naučit se vařit kompletní menu pro své strávníky zajímavěji. Kurz je již obsazen, a to i díky kladným ohlasům na první kurz, který se konal v roce 2015 v Liberci,“ prozradila Alena Losová, radní Libereckého kraje pověřená vedením resortu školství.

Kurz vaření

Tentokrát se společné vaření uskuteční 30. srpna v prostorách Střední průmyslové školy v České Lípě a účastníci si v něm zopakují oblíbené recepty z minulého ročníku.  „Účastníci kurzu budou společně se zkušeným šéfkuchařem připravovat polévku, dva hlavní chody a dezert. Menu obsáhne neoblíbené potraviny u dětí a hlavním cílem bude, je zatraktivnit. To vše samozřejmě s ohledem na spotřební koš a nejnovější poznatky výživové skladby. Dále se naučí vybírat kvalitní a vhodné suroviny, zvládnout technologický postup a přípravu oběda pro nejmenší strávníky. Navíc si všichni zúčastnění odnesou z kurzu i sešit receptů,“ objasnila Eva Martinková z odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje. Kurz je pro účastníky zdarma.

Liberecký kraj podporuje školní stravování nejen pořádáním kurzu, ale i opětovným zapojením do výzvy, kterou Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlásilo v květnu letošního roku 2015. Znovu předložil žádost o finanční podporu projektu Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji 2. Díky tomuto projektu umožní ve školním roce 20156/2017 bezplatné stravování zhruba tisícovce dětí ze čtyřiceti zapojených škol a školských zařízení. Celkové náklady projektu činí 4 813 215,75 korun.

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace