Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Volby 2017

Žhavá část kampaně se blíží

Letošní Karlovy Vary

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Kultura

Kultura

Pojďme se bavit: Je tu hudba, film, knihy, výstavy, nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Hrachová kaše, červená řepa, špenátová polévka... Taky vám ve školní jídelně nikdy 'nejely'? Kuchaři a vedoucí školních jídelen se naučí, jak je uvařit, aby se děti nad talířem neošklíbaly

16.08.2016
Hrachová kaše, červená řepa, špenátová polévka... Taky vám ve školní jídelně nikdy 'nejely'? Kuchaři a vedoucí školních jídelen se naučí, jak je uvařit, aby se děti nad talířem neošklíbaly

Autor: kraj-lbc.cz

Popisek: Kurz vaření pro zaměstnance školních jídelen pořádá Liberecký kraj již podruhé

Kurz pro kuchaře a vedoucí školních jídelen uspořádá už podruhé Liberecký kraj. Zájemci ze všech koutů kraje dostanou poslední srpnový týden možnost naučit se uvařit jídla z potravin, které nejsou mezi dětmi příliš populární.

„V posledním prázdninovém týdnu opět pořádáme praktický kurz vaření pro zaměstnance školních jídelen v Libereckém kraji, kteří budou mít zájem naučit se vařit kompletní menu pro své strávníky zajímavěji. Kurz je již obsazen, a to i díky kladným ohlasům na první kurz, který se konal v roce 2015 v Liberci,“ prozradila Alena Losová, radní Libereckého kraje pověřená vedením resortu školství.

Kurz vaření

Tentokrát se společné vaření uskuteční 30. srpna v prostorách Střední průmyslové školy v České Lípě a účastníci si v něm zopakují oblíbené recepty z minulého ročníku.  „Účastníci kurzu budou společně se zkušeným šéfkuchařem připravovat polévku, dva hlavní chody a dezert. Menu obsáhne neoblíbené potraviny u dětí a hlavním cílem bude, je zatraktivnit. To vše samozřejmě s ohledem na spotřební koš a nejnovější poznatky výživové skladby. Dále se naučí vybírat kvalitní a vhodné suroviny, zvládnout technologický postup a přípravu oběda pro nejmenší strávníky. Navíc si všichni zúčastnění odnesou z kurzu i sešit receptů,“ objasnila Eva Martinková z odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje. Kurz je pro účastníky zdarma.

Liberecký kraj podporuje školní stravování nejen pořádáním kurzu, ale i opětovným zapojením do výzvy, kterou Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlásilo v květnu letošního roku 2015. Znovu předložil žádost o finanční podporu projektu Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji 2. Díky tomuto projektu umožní ve školním roce 20156/2017 bezplatné stravování zhruba tisícovce dětí ze čtyřiceti zapojených škol a školských zařízení. Celkové náklady projektu činí 4 813 215,75 korun.

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace