Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Filmové stopy

Filmové stopy

Zajímá vás, jak teď vypadá fabrika z filmu Marečku, podejte mi pero? Každý druhý víkend nový film

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho komentátora

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Uplynulý týden očima šéfredaktorky. A zvířátko nakonec

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Svijany mají zlatý začátek roku 2014

17.02.2014
Svijany mají zlatý začátek roku 2014

Autor: Archív

Popisek: Pivo, ilustrační foto

Pivovar Svijany zažívá úspěšný vstup do nového roku. Loni se mu podařilo poprvé prolomit významnou hranici výstavou a hned zkraje letošního roku zazářila dvě jeho piva na Reprezentačních slavnostech piva v Táboře.

„I když loni celý pivní trh klesal, nám se přesto podařilo uvařit rekordní množství piva. Na našem výstavu, který byl 609 000 hl, je vidět, že zákazníci stále víc oceňují poctivě vařená piva z kvalitních surovin,“ říká Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany.

Odlišný charakter svijanských piv ocenili i odborní degustátoři

Ve Svijanech se pivo vaří stále podle tradičních výrobních postupů, které byly typické pro česká piva v polovině minulého století. Při výrobě se používá chmel z vlastních chmelnic ve vyhlášené oblasti Polepských blat, ječmen z malých nezávislých českých a moravských sladoven a voda z vlastních studní. Právě vlastní chmel, v němž má podíl i původní odrůda Osvaldova klonu Žateckého poloraného červeňáku, dodává svijanskému pivu odlišnou a nezaměnitelnou chuť, pro kterou je vyhledáváno stále větším počtem pivařů.

Odlišný charakter svijanských piv ocenili i odborní degustátoři na letošních Reprezentačních slavnostech piva v Táboře, které patří mezi jednu z nejprestižnějších českých pivních degustací. Z anonymních vzorků, u nichž se hodnotí především vůně, chuť, hořkost, plnost a říz jednotlivých piv, zvolili v kategorii Tmavých speciálních piv za vítěze Svijanskou Kněžnu 13% a v kategorii Kvasnicové pivo získal zlato svijanský Kvasničák 13%. Obě piva zvítězila nad konkurencí ze 154 pivovarů z České republiky i zahraničí a po celý rok se mohou pyšnit známkou Zlaté pivní pečeti. Liberecké novinky informovala Petra Winklerová, tisková mluvčí Pivovaru Svijany.

„Táborské reprezentační slavnosti piva jsou první velkou degustací v roce a zároveň patří mezi nejprestižnější v republice. Jsme nadšeni, že degustátorům nejvíc chutnala právě naše Svijanská Kněžna a Kvasničák. Ukazuje se, že tradiční cesta vaření piva, kterou jsme před lety zvolili, a ze které rozhodně nehodláme uhnout, byla správná a odborníci i pivaři ji vyhledávají a oceňují,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany.

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh, v koši určitě neskončí! Na vaše unikátní zážitky čekáme na , do předmětu napište Příběh

Vložil: Redaktor KL

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace