Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosář Ely Novákové

TV glosář Ely Novákové

Co budou dávat v bedně? Víme

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Pražská doprava

Pražská doprava

Zajímavosti i aktuality

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturně politického redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A nově i ty televizní

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Recenze

Recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Paleo strava pro české jedlíky poradí, jak jíst stejně zdravě jako naši prapředkové

09.04.2015
Paleo strava pro české jedlíky poradí, jak jíst stejně zdravě jako naši prapředkové

Foto: cPress

Popisek: Autorka kuchařky připravila recepty podle paleo zásad, ale tu a tam ubrala na přísnosti, aby vyšla vstříc českým zvyklostem. Což takhle dát si místo knedlíků třeba medailonky v zeleninovém hnízdě.

Chcete jíst paleo stravu, pro niž naše těla příroda stvořila, ale tak trochu po česku? Zkuste tedy kuchařku známé autorky receptur pro alergiky. Podle knihy Hany Šimkové z nakladatelství cPress snadno připravíte kompletní jídelníček pro celou rodinu.

Jezte potraviny, pro které bylo naše tělo vyvinuto, tedy to, co jedli naši předkové, než poznali zemědělství! Snížíte si tím riziko civilizačních chorob, jako bonus také zhubnete a syrové maso opravdu jíst nemusíte. Autorka recepty připravila podle paleo zásad, ale tu a tam ubrala na přísnosti, aby vyšla vstříc českým zvyklostem. Díky její fantazii a kreativitě můžete v knize nalézt například moučníky a dezerty, ale klasickou mouku v nich nehledejte. Podle této knihy můžete připravovat kompletní jídelníček pro celou rodinu – snídaně, polévky, hlavní chody, svačiny, lehké večeře, dezerty.

Paleolitická dieta je dietní režim, nazývaný také paleo dieta či dieta doby kamenné. Člověk, držící tuto dietu, zakládá svou stravu na předpokládaném stravování člověka v období paleolitu, což je nejdelší období lidských dějin, které trvalo přibližně tři milióny let. V tomto období člověk ještě neznal zemědělství, a živil se tedy lovem a sběrem.

Paleo strava pro české jedlíky

Zastánci tohoto stravovacího režimu předpokládají, že lidské trávení není ještě evolučně přizpůsobeno na produkty zemědělství. Proto vyřazují ze svého jídelníčku nebo alespoň omezují příjem zemědělských produktů, jako jsou obiloviny, luštěniny, pečivo, mléko, sýry, zpracovávané potraviny atd. Jejich jídelníček se tudíž skládá zejména z masa, ryb, zeleniny, ovoce, hub a vajec. Podstatné je omezení příjmu sacharidů jako hlavního zdroje energie, které nahrazují tuky a bílkovinami.

Autorka nové paleo kuchařky Hana Šimková je známá svými kuchařskými knihami pro strávníky, trpící alergiemi – České bezlepkové pečení, České bezlepkové slavnostní pečení, Bezlepková, bezmléčná a bezsójová kuchařka – a nyní připravuje Pohankovou kuchařku.

 

Autor: Hana Šimková
Žánr:
zdravá kuchařka
Nakladatelství:
cPress
Datum vydání:
25. 2. 2015

Vložil: Adina Janovská

Tagy
kniha,

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace