Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho komentátora

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Uplynulý týden očima šéfredaktorky. A zvířátko nakonec

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Ponořte se do její podstaty, poznávejte ji všemi smysly. Nekonzumujte, staňte se expertem!

03.12.2018
Ponořte se do její podstaty, poznávejte ji všemi smysly. Nekonzumujte, staňte se expertem!

Autor: repro/scotchwhisky.com

Popisek: Dave Broom, skotský novinář, spisovatel a uznávaný odborník na whisky

Zrodily se již světové atlasy všeho možného, tenhle je ale obzvlášť výjimečný. Mimořádnou publikaci, která určitě potěší každého milovníka kvalitního a skvělého pití, po němž vás navíc zaručeně nebude ráno bolet hlava, vydalo nakladatelství cPress.

Každý znalec potvrdí, že kvalitní whisky se nepije na litry, nýbrž vychutnává. A je to opravdový požitek. Před časem jsem měla jedinečnou příležitost zhruba tucet různých druhů vychutnat a současně se i něco dozvědět o vzniku a výrobě tohoto mimořádného nápoje. Navzdory počátečním obavám, jakou katastrofou nejspíš tento večer skončí, na dramatickou motolici ani těžké opilecké ráno nedošlo.

Když totiž nepijete ve velkém stylu, ale v klidu a pochodě ochutnáváte kvalitu, obavy nejsou namístě. Pokud by se však sešly na jediném stole všechny lahůdky, s nimiž nás seznamuje výpravná publikace Dave Brooma, pak by to určitě dobře dopadnout nemohlo. Na jejích stránkách totiž najdete neuvěřitelných více než 750 vzorků whisky ze zhruba dvou stovek palíren prakticky na celém světě.

Světový atlas whisky mapuje klíčové země i oblasti, které whisky produkují, od single malt (od Aberfeldy až po Yamazaki) přes to nejlepší z bourbonu až po rye whisky (od Buffalo Trace až po Wild Turkey). Upozorňuje také na mnoho inovačních přístupů, rozšiřujících nabídku tohoto krásného řemesla. A samozřejmě nabízí ke všem více než 750 vzorkům fundované degustační poznámky.

Světový atlas whisky

Autor výpravné publikace, oceňovaný znalec Dave Broom, pomáhá pochopit svět whisky skrze vůně a chutě a představuje pět hlavních chuťových profilů, které poskytují skvělý nástroj k výběru té pravé whisky podle osobních preferencí. Objevte celou škálu chutí. Vyzkoušejte vonné a květinové whisky, po sušenkách chutnající whisky sladové a suché, whisky ovocné a kořenité, v nichž se propojují chutě vanilky, másla nebo kokosu. Nebo spíše budete preferovat bohaté a plné whisky, ve kterých ucítíte ořechy a fíky, či whisky kouřové a rašelinné?

Představeny jsou i kanadské whisky a bourbony z Kentucky a whiskey z Tennessee, které odrážejí odlišnou základnu surovin, z nichž  jsou vyrobeny. Objevujte v nich chutě lehké kukuřice, sladké pšenice, kořeněného žita nebo bohaté chutě dubu. Experimentujte s novými chutěmi či relaxujte s těmi již známými. Udělejte si čas, ponořte se do podstaty whisky a poznejte ji všemi svými smysly.

Autor: Dave Broom
Žánr:
hobby, dárková publikace
Nakladatelství:
cPress

Ukázka z knihy:

Světový atlas whisky

Světový atlas whisky

Světový atlas whisky

Světový atlas whisky

Světový atlas whisky

Vložil: Adina Janovská

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace