Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Co zaujalo Jiřího Macků

Co zaujalo Jiřího Macků

Každou středu i neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, ať už si myslíte, že byla a bude, anebo naopak

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosář Ely Novákové

TV glosář Ely Novákové

Co budou dávat v bedně? Víme

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Co podniknout, když venku prší? Proměňte třeba kuchyň ve špičkovou laboratoř. Stačí k tomu opravdu jen málo

01.07.2017
Co podniknout, když venku prší? Proměňte třeba kuchyň ve špičkovou laboratoř. Stačí k tomu opravdu jen málo

Autor: cPress

Popisek: Fantastické experimenty v kuchyni

Je to zábavné, objevné, a přitom i bezpečné, jenom vědět, jak na to. Více než tři desítky originálních pokusů můžete klidně vyzkoušet doma s praktickou knížkou Fantastické experimenty v kuchyni, kterou vydalo nakladatelství cPress.

Jsou prázdniny, počasí momentálně výletům či hrám v přírodě moc nepřeje, a tak se vaši potomci nudí? Což takhle proměnit obyčejnou kuchyň ve špičkovou laboratoř, v níž můžete vyzkoušet spoustu zajímavého a možná doposud nepoznaného. Věřte, že to vůbec není problém. Nepotřebujete k tomu žádné drahé vybavení ani speciální chemikálie – vystačíte si s tím, co najdete doma. Tvůrci experimentů jsou zaměstnanci Exploratoria, interaktivní laboratoře, kde poznáváte svět pokusů a experimentů. Bohužel pro nás až v San Francisku. Publikace nabízí více než tři desítky experimentů a pokusů, které děti hravě zvládnou samy.

Nejdříve se seznámíte s tím, jak s knihou pracovat, kde jsou uvedeny pokyny, co můžete vyzkoušet příště, jaké ingredience budou k pokusu potřeba nebo jaké pomůcky si musíte připravit. Děti se seznámí s tím, co konkrétní jídlo vlastně je, z čeho se skládá, co je pro tělo prospěšné, jak si ho připravit a kam pak všechno vlastně putuje. Kniha je rozdělena na menší kapitoly – Kuchyňské experimenty ovoce, voda, koření, mléčné výrobky, sůl a cukr.

Fantastické experimenty v kuchyni

Vytvořte si třeba bublinkový gejzír, prozkoumejte, zda máte chuťové super schopnosti, nechte zmizet vaječnou skořápku nebo třeba vytvořte hodiny, napájené obyčejným citronem. Všechny pokusy, experimenty i triky jsou v knize podrobně popsány a jejich fungování je srozumitelně vysvětleno, takže zjistíte, jaké fyzikální, chemické nebo biologické skutečnosti za nimi stojí.

Autor: The Exploratorium
Žánr: hravá děda, hry a nápady
Nakladatelství: cPress

Ukázka z knihy:

Fantastické experimenty v kuchyni

Fantastické experimenty v kuchyni

Fantastické experimenty v kuchyni

Fantastické experimenty v kuchyni

Vložil: Adina Janovská

Tagy
kniha,

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace