Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
MFF Karlovy Vary 2019

MFF Karlovy Vary 2019

Hvězdy, hvězdičky, róby, filmy i drsná kritika

Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Filmové stopy

Filmové stopy

Zajímá vás, jak teď vypadá fabrika z filmu Marečku, podejte mi pero? Reportáže z míst, kde se natáčely kinohity

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Pětkrát o jídle a pití. Vybíráme z nových knih

23.01.2017
Pětkrát o jídle a pití. Vybíráme z nových knih

Autor: Slovart.cz

Popisek: HEMSLEY + HEMSLEY: Umění dobrého jídla

Stejně jako pořady o vaření, tak i knižně vydané kuchařky patří mezi velmi sledovaný artikl. KrajskéListy.cz se proto zaměřily na několika čerstvých novinek. A vzhledem k tomu, že článek připravuje autor, muž, není od věci poznámka nad údivem, s čím vším lze v souvislosti s jídlem pracovat.

Žaneta Kremsa a Jana Dell Plotnárková připravily původní českou kuchařku Vaříme trochu jinak – Vaříme bez lepku a bez cukru. Vydává Esence. Na dvou stovkách stran najdete přes sto receptů, které jsou přirozeně bez lepku, cukru a splňují dnešní trend paleo stravování. Vaříme trochu jinak je tak ideální kuchařkou pro lidi, kteří hledají zdravý životní styl, jednoduchost a kvalitu v dnešní době. Připomeňme v této souvislosti, že u nevelké části populace se projevuje nesnášenlivost lepku, tzv. celiakie. Lepek je také jedním z potenciálních alergenů. V případě celiakie a mnohdy také u osob alergických na lepek je třeba dodržovat bezlepkovou dietu. Jisté studie ovšem naznačují, že může být dobré lepek kojencům neodpírat.

Lean in 15: 15minutové recepty a tréninky pro štíhlé a zdravé tělo. Velmi hezky grafickou zpracovanou kuchařku přináší Slovart. Kniha populárního kouče Joea Wickse se v Británii už dlouho drží na žebříčku nejčtenějších titulů. Stovka receptů na chutná jídla, která lze připravit za pouhých 15 minut, ve spojení s 15minutovým cvičebním programem vás naučí, jak dopřát tělu to, co potřebuje, a jak to udělat v pravou chvíli. Stačí totiž díky cvičení nastartovat přeměnu tuku na svaly, a nejen že není třeba hladovět, je dokonce možné jíst více. Kniha je přehledná, plná barevných fotografií, a díky autorovu originálnímu stylu také velice čtivá a zábavná.

Nakladatel Yacht nabízí ve své nejnovější publikaci průvodce nejlepšími víny České republiky v letech 2016–2017. Kniha je de facto aktuálním a nezávislým přehledem nejlepších vín u nás. V jeho třetím vydání najdete přes 860 vín od více jak 150 vinařů. Publikace je určena pro všechny milovníky vína a zároveň slouží jako nezbytný zdroj informací pro profesionály v tomto oboru.

Recepty a tipy, jak najít rovnováhu a zdravý život, to je Detox nakladatelství Omega. Prostřednictvím této knihy, která obsahuje spoustu obrázků a srozumitelných receptů, budete objevovat potraviny, které vám mohou pomoci s detoxikací organismu a zlepšení imunity, která je důležitá pro vypořádání se s každodenním shonem i sezonními změnami počasí. A k tomu prý ještě i zhubnete. Některé potraviny mají schopnost odstranit z buněk toxiny a dodat jim výživové prvky, které nám dodají pocit lehkosti a vitality. Tyto potraviny jsou běžně dostupné: třeba ovoce (citron, avokádo, pomeranče, borůvky nebo granátové jablko), zelenina (chřest, zelí, mrkev, vodnice) a nesmíme zapomenout na semínka a klíčky.

A ještě jednou je tu Slovart a jeho HEMSLEY + HEMSLEY: Umění dobrého jídla. Z našeho pohledu se jedná o nejlíp zpracovanou a přehlednou kuchařku na současném trhu. Zdraví podle ní začíná zevnitř – přispěje k tomu i to, když jíte skutečné, průmyslově nezpracované a výživné jídlo, které vám umožní vést zdravější a aktivnější život. Z knihy sester Hemsleyových pochopíte, co je pro vaše tělo dobré. A můžete pak jednoduše změnit své návyky a vybrat si jídlo, které je lahodné a zároveň vám svědčí. Autorky na základě vlastních zkušeností a deseti let studia sepsaly základní pravidla, v nichž kombinují odvěké principy stravování s moderním dietetickým výzkumem. Ze svého bohatého repertoáru vyzkoušených receptů pak vybraly jednoduché předpisy pro domácí vaření od snídaní, polévek přes maso a ryby, přílohy, zeleninová jídla, saláty, dipy a zálivky až po pečené či nepečené dezerty a nápoje. Výhodou těchto zdravých a chutných receptů je také to, že se dají zvládnout i při hektickém životním stylu. To je umění dobrého jídla.

Vložil: Zdeněk Svoboda

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace