Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Volby 2017

Žhavá část kampaně se blíží

Letošní Karlovy Vary

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Kultura

Kultura

Pojďme se bavit: Je tu hudba, film, knihy, výstavy, nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Jak si dobře uvařit? A víte, co doopravdy jíte? KrajskéListy.cz vám poradí

30.10.2014
Jak si dobře uvařit? A víte, co doopravdy jíte? KrajskéListy.cz vám poradí

Autor: Facebook

Popisek: Kuchařka ze Svatojánu

Právě vyšly hned čtyři zajímavé kuchařky. Ta první je pro mladé, má jim dát odvahu začít s vařením a napsal ji slovenský kuchař Marcel Ihnačák. Pravá vietnamská kuchyně je dílem prominentní londýnské foodbloggerky, v knize Nevíte, co jíte se dozvíte, co opravdu jíme a hlavně - jak můžeme jíst zdravě. A Kuchařka ze Svatojánu? Píše se v ní mimo jiné, že být ženou a pravou vládkyní krbu znamená dělat svět lepším místem pro všechny… I její autorka je foodbloggerka, nabízí veganská a vegetariánská jídla a žije ve Svatojánském Újezdě na Jičínsku.

Marcel Ihnačák - Radost vařit


Mladý slovenský kuchař Marcel Ihnačák, známý kromě jiného z kampaně v Lidlu, kde vaří s Romanem Paulusem, má za cíl oslovit v kuchařce hlavně mladé lidi a dodat jim odvahu začít vařit: „Chtěl bych odstranit strach z vaření, který lidem občas svazuje ruce a brání jim v tom, aby si osvojili kuchařské umění, jinak dostupné všem." Ve 12 kapitolách je množství receptů - moderních, jednoduchých, ale i složitějších a nápaditých, které využívají nejen obvyklé, ale také netradiční suroviny, jež se stále častěji objevují na našem trhu.


Uyen Luu - Pravá vietnamská kuchyně


Autorka sice už léta bydlí v Londýně, kde provozuje populární bytovou restauraci, vede kurzy vietnamského vaření, na kterých učí lidi z celé Evropy, a patří mezi prominentní londýnské foodbloggery, ale její život se stále točí kolem Vietnamu a vietnamské kuchyně. Ve Vietnamu se narodila a často se tam vrací znovuobjevovat své kulinární kořeny. Většina jídel, inspirovaná hlavně tím, co vařila její maminka a babička, vám ukáže bohatost chutí a vůní vietnamských pokrmů i hravost přípravy a podávání, která je pro Vietnamce typická.


Více na http://www.slovart.cz/

Petr Fořt, Ivan Mach - Nevíte, co jíte


Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí.


Eva Francová - Kuchařka ze Svatojánu


Být ženou znamená dávat a udržovat život v mnoha podobách. Zahřívat svou rodinu ohněm v kamnech i bezpodmínečnou láskou. Být opěrným sloupem, laskavou jistotou, která trvá bez ohledu na zmatek tam venku. Zdaleka nejde jen o jídlo, ale i k němu je třeba přistupovat vědomě. Dobře uvařit neznamená jen se chutně najíst, „dobře“ by mělo být nejen na jazyku, ale v celém těle, v mysli, na Zemi. Být ženou a pravou vládkyní krbu znamená dělat svět lepším místem pro všechny.


Více na http://www.albatrosmedia.cz/

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na ');.

 

Vložil: Anička Vančová

Tagy
kultura,
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace