Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Knižní recenze

Knižní recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Gastronomický festival „Jídlo z blízka" pokračuje v Brně

23.07.2013
Gastronomický festival „Jídlo z blízka pokračuje v Brně

Foto: Profimedia.cz

Popisek: ilustrační foto

Kouzlo místních lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku odhaluje návštěvníkům již třetí ročník letního gastronomického festivalu „Jídlo z blízka“. Speciality můžete ochutnat až do 31. července.

Hosté v osmnácti brněnských restauracích si mohou užívat jedinečná degustační menu připravená výhradně z čerstvých sezónních surovin od regionálních producentů. Láká na svých stránkách město Brno

Ve vybraných restauracích je možné si dopřát šťavnaté maso z Valašska, čerstvé ryby z Moravského krasu a sluncem provoněná rajčata ze Znojemska. Návštěvníci se mohou osobně seznámit se sedláky, vinaři i malovýrobci delikates, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Je to příležitost, jak poznat šéfkuchaře vracející nešizenou kuchyni zpět k životu.

Letní gastrofestival  také umožňuje vyzkoušet pod laskavým dohledem odborníků tradiční kulinářská řemesla, naučit se klasické recepty a na degustačních večerech ocenit půvab moravských vín.

Jedním z hlavních cílů je podpora místních dodavatelů

Festival Jídlo z blízka představuje jednu z největších gastronomických událostí roku na jižní Moravě. Je založen na unikátním konceptu tříchodových restauračních menu uvařených pouze ze špičkových lokálních surovin a rozkrytí jejich původu v jídelním lístku. Poskytuje tak prezentaci regionálním potravinářským výrobkům a výrobcům v kontextu moderních gastronomických trendů, a podporuje tím renesanci jejich využívání s cílem uchování a obnovení místního kulinárního dědictví.

„Festival v letním období vhodně doplňuje kulturní nabídku města Brna, vytváří pohostinnou atmosféru a umožňuje si léto v Brně naplno užít“, říká Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, které Festival organizuje a které v Brně prosazuje návrat místních surovin a tradic „pomalého jídla“. Popularita festivalu každým rokem roste, v roce 2011 začínal v 6 restauracích, vloni se zapojilo již 13 podniků, letos proběhne v 18 restauracích.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ');! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace