Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
MFF Karlovy Vary 2019

MFF Karlovy Vary 2019

Hvězdy, hvězdičky, róby, filmy i drsná kritika

Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Filmové stopy

Filmové stopy

Zajímá vás, jak teď vypadá fabrika z filmu Marečku, podejte mi pero? Reportáže z míst, kde se natáčely kinohity

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Gastronomický festival „Jídlo z blízka" pokračuje v Brně

23.07.2013
Gastronomický festival „Jídlo z blízka pokračuje v Brně

Autor: Profimedia.cz

Popisek: ilustrační foto

Kouzlo místních lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku odhaluje návštěvníkům již třetí ročník letního gastronomického festivalu „Jídlo z blízka“. Speciality můžete ochutnat až do 31. července.

Hosté v osmnácti brněnských restauracích si mohou užívat jedinečná degustační menu připravená výhradně z čerstvých sezónních surovin od regionálních producentů. Láká na svých stránkách město Brno

Ve vybraných restauracích je možné si dopřát šťavnaté maso z Valašska, čerstvé ryby z Moravského krasu a sluncem provoněná rajčata ze Znojemska. Návštěvníci se mohou osobně seznámit se sedláky, vinaři i malovýrobci delikates, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Je to příležitost, jak poznat šéfkuchaře vracející nešizenou kuchyni zpět k životu.

Letní gastrofestival  také umožňuje vyzkoušet pod laskavým dohledem odborníků tradiční kulinářská řemesla, naučit se klasické recepty a na degustačních večerech ocenit půvab moravských vín.

Jedním z hlavních cílů je podpora místních dodavatelů

Festival Jídlo z blízka představuje jednu z největších gastronomických událostí roku na jižní Moravě. Je založen na unikátním konceptu tříchodových restauračních menu uvařených pouze ze špičkových lokálních surovin a rozkrytí jejich původu v jídelním lístku. Poskytuje tak prezentaci regionálním potravinářským výrobkům a výrobcům v kontextu moderních gastronomických trendů, a podporuje tím renesanci jejich využívání s cílem uchování a obnovení místního kulinárního dědictví.

„Festival v letním období vhodně doplňuje kulturní nabídku města Brna, vytváří pohostinnou atmosféru a umožňuje si léto v Brně naplno užít“, říká Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, které Festival organizuje a které v Brně prosazuje návrat místních surovin a tradic „pomalého jídla“. Popularita festivalu každým rokem roste, v roce 2011 začínal v 6 restauracích, vloni se zapojilo již 13 podniků, letos proběhne v 18 restauracích.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ');! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace