Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho komentátora

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Uplynulý týden očima šéfredaktorky. A zvířátko nakonec

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Gastronomický festival „Jídlo z blízka" pokračuje v Brně

23.07.2013
Gastronomický festival „Jídlo z blízka pokračuje v Brně

Autor: Profimedia.cz

Popisek: ilustrační foto

Kouzlo místních lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku odhaluje návštěvníkům již třetí ročník letního gastronomického festivalu „Jídlo z blízka“. Speciality můžete ochutnat až do 31. července.

Hosté v osmnácti brněnských restauracích si mohou užívat jedinečná degustační menu připravená výhradně z čerstvých sezónních surovin od regionálních producentů. Láká na svých stránkách město Brno

Ve vybraných restauracích je možné si dopřát šťavnaté maso z Valašska, čerstvé ryby z Moravského krasu a sluncem provoněná rajčata ze Znojemska. Návštěvníci se mohou osobně seznámit se sedláky, vinaři i malovýrobci delikates, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Je to příležitost, jak poznat šéfkuchaře vracející nešizenou kuchyni zpět k životu.

Letní gastrofestival  také umožňuje vyzkoušet pod laskavým dohledem odborníků tradiční kulinářská řemesla, naučit se klasické recepty a na degustačních večerech ocenit půvab moravských vín.

Jedním z hlavních cílů je podpora místních dodavatelů

Festival Jídlo z blízka představuje jednu z největších gastronomických událostí roku na jižní Moravě. Je založen na unikátním konceptu tříchodových restauračních menu uvařených pouze ze špičkových lokálních surovin a rozkrytí jejich původu v jídelním lístku. Poskytuje tak prezentaci regionálním potravinářským výrobkům a výrobcům v kontextu moderních gastronomických trendů, a podporuje tím renesanci jejich využívání s cílem uchování a obnovení místního kulinárního dědictví.

„Festival v letním období vhodně doplňuje kulturní nabídku města Brna, vytváří pohostinnou atmosféru a umožňuje si léto v Brně naplno užít“, říká Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, které Festival organizuje a které v Brně prosazuje návrat místních surovin a tradic „pomalého jídla“. Popularita festivalu každým rokem roste, v roce 2011 začínal v 6 restauracích, vloni se zapojilo již 13 podniků, letos proběhne v 18 restauracích.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ');! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace