Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Volby 2017

Volby 2017

Odvolili jsme, teď se rokuje o vládě

Letošní Karlovy Vary

Letošní Karlovy Vary

Co se dělo na festivalu

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Životní knockouty

Životní knockouty

Dal vám život ránu na solar? Nejste v tom sami, čtěte skutečné příběhy

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě celebrity dobrovolně neřeknou?

Rozhovory

Rozhovory

Politici, umělci, zkrátka každý, kdo má co říci

Gastronomický festival „Jídlo z blízka" pokračuje v Brně

23.07.2013
Gastronomický festival „Jídlo z blízka pokračuje v Brně

Autor: Profimedia.cz

Popisek: ilustrační foto

Kouzlo místních lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku odhaluje návštěvníkům již třetí ročník letního gastronomického festivalu „Jídlo z blízka“. Speciality můžete ochutnat až do 31. července.

Hosté v osmnácti brněnských restauracích si mohou užívat jedinečná degustační menu připravená výhradně z čerstvých sezónních surovin od regionálních producentů. Láká na svých stránkách město Brno

Ve vybraných restauracích je možné si dopřát šťavnaté maso z Valašska, čerstvé ryby z Moravského krasu a sluncem provoněná rajčata ze Znojemska. Návštěvníci se mohou osobně seznámit se sedláky, vinaři i malovýrobci delikates, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Je to příležitost, jak poznat šéfkuchaře vracející nešizenou kuchyni zpět k životu.

Letní gastrofestival  také umožňuje vyzkoušet pod laskavým dohledem odborníků tradiční kulinářská řemesla, naučit se klasické recepty a na degustačních večerech ocenit půvab moravských vín.

Jedním z hlavních cílů je podpora místních dodavatelů

Festival Jídlo z blízka představuje jednu z největších gastronomických událostí roku na jižní Moravě. Je založen na unikátním konceptu tříchodových restauračních menu uvařených pouze ze špičkových lokálních surovin a rozkrytí jejich původu v jídelním lístku. Poskytuje tak prezentaci regionálním potravinářským výrobkům a výrobcům v kontextu moderních gastronomických trendů, a podporuje tím renesanci jejich využívání s cílem uchování a obnovení místního kulinárního dědictví.

„Festival v letním období vhodně doplňuje kulturní nabídku města Brna, vytváří pohostinnou atmosféru a umožňuje si léto v Brně naplno užít“, říká Lucie Frgalová ze sdružení Slow Food Brno, které Festival organizuje a které v Brně prosazuje návrat místních surovin a tradic „pomalého jídla“. Popularita festivalu každým rokem roste, v roce 2011 začínal v 6 restauracích, vloni se zapojilo již 13 podniků, letos proběhne v 18 restauracích.

Zaujal Vás tento článek? Posílejte nám svoje názory i podněty na ');! Těšíme se na ně.

Vložil: Redaktor KL

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace