Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Krajské listy mají rády vlaky

Krajské listy mají rády vlaky

Někdo cestuje po hopsastrasse (pardon, dálnicích), jiný létá v oblacích, namačkaný jak sardinka...

Škola, základ života

Škola, základ života

Milovický učitel je sice praktik, o školství ale uvažuje velmi obecně. A 'nekorektně'

Na Ukrajině se válčí

Na Ukrajině se válčí

Komentáře a vše kolem toho

Praha 2 novýma očima

Praha 2 novýma očima

Vše o pražské Dvojce

Album Ondřeje Suchého

Album Ondřeje Suchého

Bratr slavného Jiřího, sám legenda. Probírá pro KL svůj bohatý archiv

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Literatura o šoa

Literatura o šoa

Náš recenzent se holocaustu věnuje systematicky

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Společnost očima KL

Společnost očima KL

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Knižní recenze

Knižní recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Začala Potravinová sbírka. Čaj, káva, piškoty, polévky... A podívejte, čím přispěl nejvyšší politik kraje. Sejde se tuna potravin pro potřebné?

04.01.2016
Začala Potravinová sbírka. Čaj, káva, piškoty, polévky... A podívejte, čím přispěl nejvyšší politik kraje. Sejde se tuna potravin pro potřebné?

Foto: Jihomoravský kraj

Popisek: Do potravinové sbírky přispěl i hejtman Hašek.

Trvanlivé potraviny, které pomohou lidem bez přístřeší a v nouzi, mohou lidé nosit do jedné z budov Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Mezi prvními do ní přispěl také hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

„Jihomoravané se mohou zapojit do druhého ročníku Potravinové sbírky. Trvanlivé potraviny můžete nosit do budovy kraje na Žerotínově náměstí do kanceláře 43 a do budovy na Cejlu do kanceláře 214,“ informoval hejtman Michal Hašek.

Do sbírky by se měly nosit jen trvanlivé potraviny.

Cílem Potravinové banky je získávat zdarma potraviny od potravinových řetězců, přebytky produkce potravinářského průmyslu nebo příspěvky shromážděné při veřejných sbírkách, zajišťovat jejich skladování a bezplatně je distribuovat organizacím pracujícím s chudými rodinami a jednotlivci v obtížné životní situaci.

Chtěl bych požádat všechny Jihomoravany, aby zvážili možnost zúčastnit se této sbírky ve prospěch potřebných a přispěli prostřednictvím Krajského úřadu Jihomoravského kraje do Potravinové banky. V loňském roce jsme vybrali 1060 kg trvanlivých potravin," uvedl ještě hejtman, který sám přispěl.

Z toho, co přinesl hejtman, budou mít radost i děti.

Lze přispět i finančně

Posláním humanitárního spolku Potravinová banka pro Brno a Jihomoravský kraj je podpora lidí žijících pod hranicí chudoby a boj proti plýtvání potravinami. Jedná se o nevládní a apolitickou organizaci, která není vázána na žádné náboženské hnutí.

Krajský úřad Jihomoravského kraje pořádá sbírku trvanlivých potravin ve prospěch Potravinové banky až do 18. ledna 2016 (sbírka je zaměřena především na čaj, kávu, sirup, cukr, piškoty, instantní polévky, luštěniny, rýži, těstoviny, konzervy a olej). Do sbírky lze přispět i finanční částkou, za kterou budou nakoupeny potřebné potraviny.

Podrobnosti o projektu Potravinová banka naleznete na http://www.foodbankbrno.cz/ .

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na .

Vložil: Lucie Bartoš