Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

Festivalové Vary 2018

Festivalové Vary 2018

Jako každý rok sledujeme dění na festivalu jako ostříž

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho komentátora

Dovolená

Dovolená

Série článků s informacemi, které je dobré vědět

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Uplynulý týden očima šéfredaktorky. A zvířátko nakonec

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Zmizelí Češi

Zmizelí Češi

René Flášar pátrá po osudech zmizelých, kteří se již dávno ztratili i z policejních svodek

Sex, pivo a rokenrol

Sex, pivo a rokenrol

Rockové příběhy; ve spolupráci s časopisem Rock´n ´all

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Kauza uprchlíci

Kauza uprchlíci

Legální i nelegálni migranti je problém, který hýbe Českem

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Piškotová aféra lomcuje sociálními sítěmi, matky zoufale pátrají, které koupit. Najdou se ale i tací, kteří ji vůbec neřeší. Podívejte se, jak jim chutná

22.11.2015
Piškotová aféra lomcuje sociálními sítěmi, matky zoufale pátrají, které koupit. Najdou se ale i tací, kteří ji vůbec neřeší. Podívejte se, jak jim chutná

Autor: Jiří Mikoláš

Popisek: Kvalitu dětských piškotů nyní neřeší snad jen roztomilé opičky v táborské zoo

Velká piškotová aféra, která v minulých týdnech vypukla poté, co jejich hlavní český výrobce přesunul výrobu do Polska, se nedotkla snad jenom zoologické zahrady v Táboře. Tamním opičkám piškoty stále chutnají a po výrobci oblíbené pochoutky nepátrají.

Sociální sítě se stále ještě otřásají aférou, kterou způsobilo přesunutí výroby trafičních dětských piškotů Opavie do Polska. Na výrobku, který po desetiletí nadšeně mlsaly statisíce dětí, se to bohužel okamžitě projevilo. Laboratoře Ústavu analýzy potravin a výživy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze zjišťovaly pro pořad A DOST! internetové televize Stream.cz, deník Právo a server Novinky.cz ve třinácti druzích piškotů obsah tuků včetně nezdravých nasycených, sacharidů včetně cukrů, bílkovin a energetickou hodnotu. Nové piškoty Opavia, vyráběné v Polsku, mají podle výsledků z testovaných nejvíc celkového tuku včetně nezdravých nasycených, a naopak obsahují nejméně sacharidů a jsou čtvrté nejméně sladké. Mají tudíž i nejmenší energetickou hodnotu.

Že by i opička přemýšlela o kvalitě oblíbené pochoutky?

Že by i opička přemýšlela o kvalitě oblíbené pochoutky?

Opičkám dál chutná

Piškoty vyrábí firma Mondelez, která tvrdí, že recepturu nezměnila. Přesto se podle údajů, které zveřejnil server Stream.cz, z dříve nejlepších piškotů na našem trhu staly rázem ty nejhorší. Nejspíš jedinými zákazníky, kteří změnu vůbec neřeší, jsou opičky z táborské zoologické zahrady. Piškoty dále zůstávají jejich oblíbenou pochoutkou, kvůli kondici je ale nedostávají příliš často. Krmí se, stejně jako všechna ostatní zvířata v táborské zoo, prvotřídní vyváženou stravou. Piškoty dostávají jen občas jako chutné zpestření. „Přestože v naší zoologické zahradě platí pro návštěvníky zákaz krmení zvířat, zájemce od přinesení malého přilepšení v žádném případě neodrazujeme. V takovém případě uvítáme, pokud piškoty v originálním balení předají našim ošetřovatelům, kteří je pak zahrnou do krmných dávek. Nekoordinované přikrmování návštěvníky může zvířatům způsobit i vážné problémy,“ upozorňuje tiskový mluvčí zoo Jiří Štefek.

Nedejte se zmást, piškoty jí chutnají dál

Nedejte se zmást, piškoty jí chutnají dál

Válcuje vás život, úřady, politici? Pošlete nám svůj příběh  na ');.

Vložil: Adina Janovská

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace