Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
S cestovatelem Milošem Beranem

S cestovatelem Milošem Beranem

... do Číny a dál, za exotikou. Trocha povídání a nádherné fotky

Fejeton Jiřího Macků

Fejeton Jiřího Macků

Každou neděli něco trošinku hlubšího k zamyšlení od doyena redakce

Koronavirus ´2020

Koronavirus ´2020

Vše o pandemii, která pokračuje i v roce 2021

Glosy Iva Fencla

Glosy Iva Fencla

Ze Starého Plzence až na kraj světa

TV glosy, recenze, reflexe

TV glosy, recenze, reflexe

Ať se díváte na bednu, anebo přes počítač, naši autoři jsou s vámi

Rozhovory na okraji

Rozhovory na okraji

Mimo metropoli, mimo mainstream, mimo pěnu dní

Svět Tomáše Koloce

Svět Tomáše Koloce

Obtížně zařaditelné články autora, který moc nectí obvyklé žánry, zato je nebezpečně návykový

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Knižní recenze

Knižní recenze

Exkluzivní recenze o literatuře vážné, stejně tak i o detektivkách a jiných lehčích žánrech

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

Jižní Čechy pohodové okoření Fresh festival se Zdeňkem Pohlreichem. O známku kvality bude soutěžit 122 výrobků

03.05.2017
Jižní Čechy pohodové okoření Fresh festival se Zdeňkem Pohlreichem. O známku kvality bude soutěžit 122 výrobků

Foto: freshfestival.cz

Popisek: Hvězdou festivalu bude populární 'šéf' Zdeněk Pohlreich

Jižní Čechy jsou letos pohodové, nabízející regeneraci po loňském olympijském vypětí. A proč ne u plného stolu. V programu letošního 'pohodového' roku tak rozhodně nechybějí akce, určené především milovníkům dobrého jídla a pití. A dočkají se i největší gurmáni. Patřit jim bude už první květnový víkend, kdy se na českobudějovickém výstavišti uskuteční největší český festival dobrého jídla a pití – Bosch Fresh festival s podtitulem Ochutnejte svět, jehož hlavní hvězdou bude Zdeněk Pohlreich.

„Festival, doslova nabitý bohatým programem a skvělou gastronomií, nabídne ochutnávky vybraných pokrmů a delikates z celého světa. Přesto mezi nimi určitě nezapadnou ani regionální potraviny, z nichž ty nejlepší získají známku Chutná hezky. Jihočesky. Výsledky jedenáctého ročníku stejnojmenné soutěže, pořádané Regionální agrární komorou Jihočeského kraje (RAK JČ), zde budou vyhlášeny v sobotu 6. května odpoledne,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

Manažer marketingu JCCR Ondřej Flemr v této souvislosti připomněl, že Bosch Fresh festival v areálu výstaviště bude veřejnosti přístupný v sobotu 6. května od 10 do 20 hodin a v neděli 7. května pak od 10 do 17 hodin. „Do letošního ročníku soutěže (Chutná hezky. Jihočesky) se přihlásily téměř čtyři desítky výrobců se 122 produkty, rozřazenými do jedenácti kategorií. Největší šanci získat známku kvality mají potraviny, zrozené z maximálního podílu jihočeských surovin, výrobky lahodící oku, čichovým i chuťovým buňkám. Také název a obal výrobku, vyjadřující regionální příslušnost, přinášejí bodové zvýhodnění při poměřování s konvenčními potravinářskými produkty. Jednou z podmínek přijetí potravin a nápojů do soutěže CHJ je jejich aktuální dostupnost v maloobchodě nebo v přímém prodeji,“ konstatovala ředitelka RAK JČ Hana Šťastná.

Karolína Kamberská

Karolína Kamberská

V rámci programu Bosch Fresh festivalu bude i letos připraveno hned několik pódií, z nichž dominantní je hlavní cooking stage se živými kulinářskými show vyhlášených kuchařských es, jako je například Zdeněk Pohlreich a další. Na ni navazuje velmi oblíbená interaktivní workshop stage, grill stage s celodenním grilováním a workshopy nebo pódium, které se bude věnovat kávě – Coffee stage. „Kromě skvělé podívané můžou návštěvníci po celou dobu konání festivalu ochutnávat menu TOP restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky, ať už regionální, nebo světové kuchyně, není v regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty,“ řekl Petr Jirásek z pořadatelské společnosti Pigs Production.

Ivan Vodochodský

Ivan Vodochodský

O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. Zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. „V minulých letech jsme si všimli velkého zájmu lidí o vše, co souvisí se zahraniční gastronomií. Proto jsme se rozhodli pojmout letošní ročník jako takovou malou cestu napříč kulinářským světem. Návštěvníci tak mohou ochutnat kuchyni indickou, vietnamskou, americkou, francouzskou, středomořskou a další,“ zdůraznil Jirásek. Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší či rodinné pivovary.
Více informací lze nalézt na webových stránkách www.freshfestival.cz.

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace