Kraj / sekce:
Okres:
obnovit
Na vlastní kůži

Na vlastní kůži

Ivan Břešťák dělal krimi na Nově, má na kontě 1 200 reportáží. Nyní se vydává pro Krajské listy.cz tam, kam se bojí i benga

Naše ekologie

Naše ekologie

Co si KL myslí a co mohou v této oblasti s čistým svědomím doporučit

Vycházející české hvězdy

Vycházející české hvězdy

Je jim sotva přes dvacet, přesto již nastartovaly raketovou kariéru

Vaše dopisy

Vaše dopisy

V koši nekončí, ani v tom virtuálním na obrazovce

Sobota Pavla Přeučila

Sobota Pavla Přeučila

O víkendu jen lehčí čtení od našeho kulturního redaktora

Premiéry Pavla Přeučila

Premiéry Pavla Přeučila

Filmové hity. A kdy jindy než ve čtvrtek

Zápisníček A.V.

Zápisníček A.V.

Občasník šéfredaktorky, když má něco naléhavého na srdci. A zvířátko nakonec

Přečetli jsme

Přečetli jsme

Noviny, časopisy, weby, nic zajímavého nám neunikne. S naším komentářem pak ani vám

VIP skandály a aférky

VIP skandály a aférky

Vážně nevážně o událostech, které hýbou českým šoubyznysem

Český poutník

Český poutník

René Flášar a jeho dobrodružné putování Českem na našich stránkách

Komentář Štěpána Chába

Komentář Štěpána Chába

Každý den o tom, co hýbe (anebo pohne) Českem

Kultura

Kultura

Knížky rádi čteme, rádi o nich píšeme. Nechybí exkluzivní recenze

Tajnosti slavných

Tajnosti slavných

Chcete vědět, co o sobě slavní herci, herečky i zpěváci dobrovolně neřekli či neřeknou?

V písecké nemocnici vaří školám i sociálním zařízením. Loni se tu uvařilo téměř 240 000 obědů

20.04.2017
V písecké nemocnici vaří školám i sociálním zařízením. Loni se tu uvařilo téměř 240 000 obědů

Autor: nemopisek.cz

Popisek: Kuchyně a cukrárna zajišťují i catering na akcích, pořádaných nemocnicí

Odborníci na výživu Nemocnice Písek, a. s., pomáhají se stravováním v píseckých základních školách. A v nemocniční kuchyni jim jídlo rovnou uvaří. Loni v nemocnici tímto způsobem uvařili téměř tři tisíce obědů pro školy.

Písecká nemocnice zajišťuje celodenní stravování nejen pro hospitalizované pacienty a obědy pro zaměstnance, ale připravuje i obědy pro školy či sociální zařízení. V roce 2016 se tu uvařilo téměř 240 000 obědů. Z 35 000 obědů, které loni nemocnice dodala externím odběratelům, byly téměř tři tisíce určeny pro školy.

Od roku 2015 platí nařízení, podle kterého musí výběr receptur a sestavení jídelního lístku včetně technologické úpravy v rámci dietního stravování provádět nutriční terapeut. S tím pomáhá některým školám právě nemocnice. „Většinou se jedná o bezlepkovou nebo bezlaktózovou dietu, ale také o vysoce speciální stravu při rozsáhlých potravinových nesnášenlivostech,“ vysvětlila Monika Lišková, vedoucí Oddělení léčebné výživy a stravování Nemocnice Písek.

Kuchyně a cukrárna zajišťují i catering

Oddělení léčebné výživy a stravování se skládá z kuchyně, cukrárny, kanceláře a prodejny. Celkem zaměstnává 33 pracovníků, konkrétně kuchařů a kuchařek, dietních sester, administrativních pracovnic, cukrářek a prodavaček. Pod stravovací úsek patří také prodejna v areálu nemocnice, kde lze zakoupit nejen občerstvení teplé i studené kuchyně, cukrářské výrobky, čerstvé pečivo, ovoce a nápoje, ale i denní tisk, časopisy a základní hygienické potřeby.

Kuchyně písecké nemocnice

Kuchyně písecké nemocnice

Kuchyně a cukrárna zajišťují i catering na akcích, pořádaných nemocnicí. V cukrárně se každoročně upeče téměř tři čtvrtě tuny vánočního cukroví a kolem 400 kusů velikonočních beránků, které dostávají zaměstnanci zdravotnického zařízení jako bonus. „Vaříme i o víkendech a denně připravujeme jedno bezmasé jídlo. Snažíme se sledovat moderní trendy ve stravování a reagujeme na podněty, které máme od našich strávníků,“ dodala Lišková.

Stravovací provoz písecké nemocnice několikrát ročně kontrolují státní dozorové organizace, jako Krajská hygienická stanice, Státní zemědělská a potravinářská inspekce a Státní veterinární správa. „Jejich hodnocení je pro klienty i obchodní partnery dokladem, že provozování stravovacích služeb je u nás bezpečné a na vysoké úrovni. Certifikát kvality, udělený nezávislou externí firmou, svědčí o správné a bezpečné přípravě pokrmů, dodržování hygienických postupů a uskladnění potravin,“ doplnil ředitel písecké nemocnice MUDr. Jiří Holan, MBA.

Stalo se u vás něco, co by měli ostatní vědět? Napište na .

Vložil: Redaktor KL

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace